Range Rover zvyšuje výkony modelov, pridáva nový vrchol

Range Rover je jednou z tých značiek, ktorá sa radí úplne na vrchol ponuky všetkých vozidiel celkovo. A preto sa nemusíme čudovať, že pridáva stále nové verzie, ktoré môžu zaujať zákazníkov a priniesť ešte viac zisku. Jedným z nových vylepšení je ponuka výkonnejších agregátov pre súčasne modely.

Modelový ročník 2024 teda prinesie niekoľko nových hladín, v ktorých budú britské modely fungovať. Napríklad taký Range Rover SV budem mať viac ako 442 kW (600 k).

Ale poďme si to rozmeniť na jednotlivé detaily. Modelový rok 2024 prinesie v modeli Range Rover novinku vo forme mild hybridu pre osemvalcový 4,4-litrový motor. Ten má dve turbá a celkový výkon sa vyšvihne na 453 kW (615 k). Bude to špecialita verzie Range Rover SV. Krútiaci moment sa dostane tiež na úctyhodných 750 Nm.

Foto: Land Rover

S vylepšeným prichádza aj slabšia alternatíva, ktorá je označená ako 550e. Tá dosahuje výkon, ktorý naznačuje samotný názov. Je to 405 kW (550 k) a funguje v intenciách plug-in hybridov. To znamená, že zrýchlenie v najaktívnejším režime na stovku je za 5 sekúnd a na plné nabitie batérie sa dá prejsť 90 km. Nový výkon pre túto verziu je určite plusom.


Foto: Land Rover

Nový modelový rok ale prinesie aj technologické vylepšenia. Prinesie najnovšiu generáciu systému PiVi Pro, ktorá bude ovládaná dotykovým displejom s uhlopriečkou 13,1 palca. Do ponuky veľkého plnohodnotného Range Roveru sa dostane aj systém Dynamic Response Pro, ktorý debutoval v menšom modeli Sport. V teréne obrovské SUV využije adaptívny offroadový tempomat, ktorý je súčasťou balíka Terrain Response 2. Má 4 nastavenia rýchlosti a necháva na vodičovi iba točenie volantom na vyhýbanie sa prekážkam.


Foto: Land Rover

Ďalšou novinkou v ponuke Range Roveru bude program SV Bespoke. Ten je zameraný na splnenie akýchkoľvek požiadaviek zákazníkov z hľadiska farieb a materiálov. V základe je 391 rôznych farieb materiálov a 230 farieb karosérie. Na výber bude tiež z lesklej a aj matnej úpravy. Do ponuky sa dostane, v interiéri na obklady, množstvo metalických materiálov, medzi ktorými bude tentoraz aj zlato. To môže byť aj na znakoch automobilky.


Foto: Land Rover

V ďalšej fáze bude možné zvoliť farbu na základe vzorky, ktorú si sám zákazník donesie. Celý proces SV Bespoke má 7 krokov, ktoré prevedú budúceho zákazníka všetkými možnosťami obkladov, materiálu, tém, personalizácie, všetkého. Táto alternatíva však bude v ponuke len pre najvyššiu výbavu Autobiography a verziu Range Rover SV.


Foto: Land Rover

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Land Rover

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Range Rover zvyšuje výkony modelov, pridáva nový vrchol