Unikátny motor - Funkčný 4l 6-valec z Lega!

Pri pohľade na toto dokonalé dielo je na mieste otázka: Ako niekto dokáže zhotoviť tak fascinujúce zariadenie? Čo je najlepšie na celom projekte? Tento skvost skutočne funguje!

Zdroj: topspeed.com

Plne funkčný miniatúrny motor

Fanúšik Lega postavil originálne zariadenie a dal si záležať na každom, aj tom najmenšom detaile. Výsledok? Famózne a precízne vypracovaný motor schopný bez problémov spĺňať svoju úlohu! Existujú unikátne projekty, ktoré skutočne musíš vidieť. Toto je jeden z nich.

Zdroj: topspeed.com

Najmenšie detaily

Ak si myslíš, že ide o „sfušovaný rýchloprojekt" s cieľom zaujať a upadnúť do zabudnutia, mýliš sa. Tento „vynález" má, čo povedať. Autor si posvietil aj na najjemnejšie súčiastky. Výsledok rozhodne zaujme, posúď sám.

Zdroj: topspeed.com

Dielo je takmer celé výlučne z plastu a stavebnice, ktorú poznajú na všetkých kontinentoch. Lego je pojmom a priťahuje veľmi rozdielne charaktery ľudí. Kto je autor? Chlapec s obrovským talentom v stavaní stavebnice lego.

Zdroj: topspeed.com

Barra vyrobená z plastu a bola postavená jedným chlapcom s talentom pre Lego. Kto sa hrá, nehnevá. To platí v akomkoľvek veku, a tak sa nezdráhal pustiť do stavby jeho kópie z Lega. Blízkosť originálu je úchvatná.

Zdroj: topspeed.com

Stavebnica z Lega sú možno primárne určené mladším ročníkom, svet fantázie ale vekové limity nepozná. Mnohokrát sme sa mohli presvedčiť, že skladaním kociek trávi čas aj dospelí ľudia, ktorí výtvorom dávajú úplne inú úroveň. Mali sme tú česť žasnúť nad manuálnou šesťstupňovou prevodovkou, Bugatti Chiron v životnej veľkosti alebo dielom Erica Steenstry, ktorý vyrobil funkčný motokáru v mierke 1:1.

Zdroj: topspeed.com

Obdiv si zaslúži aj funkčné replika štvorlitrového radového šesťvalca postavená práve z Lega. Tento motor vznikol pôvodne v spolupráci austrálskej divízie Fordu a firmy Prodrive. Dopovaný turbodúchadlom Barra patrí do výkonných modelov Ford Falcon, ale exemplár vyrobený z Lega má svoje miesto skôr na vystaviteľa exkluzivít Legolandu.

Zdroj: topspeed.com

Agregát ale skutočne nie je len pre parádu a prácu jeho jednotlivých komponentov je možné sledovať prostredníctvom odnímateľných celkov. Obnažený výtvor z plastových kociek kmitá ako jeho veľká predloha pod plným plynom. Dôraz na detail je vážne príkladný, človek by neveril, čo všetko je možné z Lega zostaviť.

Zdroj: topspeed.com

Modrý motor je celkovo už druhý výnimočný počin staviteľa, ktorý si hovorí Leo. Prvý pokus mal červenú hlavu, druhý má pre zmenu modrý kryt. Sám autor zmenšenín parkuje v garáži reálny Falcon XR6 Turbo z roku 2014, takže o podobe skutočnej predlohy má viac ako dobrú predstavu.

Zdroj: topspeed.com, motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Unikátny motor - Funkčný 4l 6-valec z Lega!