Bentley GT Azure je pocta historickému R-Type

Ak chcete vo svojom extrémne luxusnom kupé ešte viac luxusu ako dokáže ponúknuť štandardné Bentley Continental GT, tak môžete siahnuť po novom balíku Azure, ktorý pridá ešte viac kmnfortu a luxusu. Výrazne viac. A celý balík je postavený ako pripomienka historického modelu R-type z roku 1953. Nie je to pocta celému modelovému radu, ale jednému konkrétnemu vozidlu a vznikne zatiaľ iba ako jedno jediné vozidlo.

Automobilka Bentley totiž v roku 1953 dodala model R-type Continental švajčiarskemu občanovi menom Dr. Rowland Guenin, ktorý si vozidlo objednal v slonovinovej farbe doplnenej o červený interiér. Tento kus automobilka v roku 2001 získala naspäť a po kompletnom zreštaurovaní ho zaradila do svojej historickej kolekcie a môžete ho vidieť na podujatiach, prípadne v múzeu automobilky.

Foto: Bentley

Základnú ideu by sme teda mali a nový Continental GT Azure získal odtieň Old English White, ktorý relatívne blízko k pôvodnej slonovinovej farbe. Ku nej sa perfektne hodia chrómové detaily a leštené 22-palcové zliatinové disky.


Foto: Bentley

Mierna deviácia oproti pôvodnému vozidlu prichádza v interiéri. Reinkarnácia má totiž hnedú farbu čalúnenia radšej ako pôvodnú červenú. Je to asi stávka na istotu, lebo takáto kombinácia si skôr nájde svojich priaznivcov a auto bude predajné aj po ukončení aktivít, ktoré ma preň Bentley naplánované. Rovnako však ako malo historické vozidlo má aj nová reinkarnácia veľa orechového dreva. V novom modeli má otvorené póry, čiže pôsobí výrazne matnejším dojmom, na rozdiel od pôvodného lesklého prevedenia. Vložené je zase svetlejšie drevo, aby interiér ešte viac vynikol. V tejto kombinácii vyniknú aj zlaté detaily a silueta pôvodného modelu v prahových lištách.


Foto: Bentley

Balík Azure však príde ešte s jedným výrazným vylepšeným. Doplní obsiahlu výbavu o ďalšie prvky, ktoré by inak trónili v príplatkovej sekcii. Front Seats Comfort Specification doplní modelu možnosť masáže na predných sedadlách so 6 programami masírovania. Podvozková skupina Dynamic Ride zase prinesie aktívne stabilizátory, ktoré zabraňujú výraznejším náklonom v zákrutách. Touring Specification ešte najviac pridá adaptívny tempomat, systém udržiavania v pruhu, ale aj infračervené kamery, ktoré snímajú pohyby chodcov a cyklistov, prípadne zvierat, čiže inak povedané, Continental GT Azure bude mať aj nočné videnie. Štandardom pre Continental GT Azure bude aj head-up displej premietajúci priamo na čelné sklo nielen rýchlosť, ale aj ďalšie informácie, napríklad z navigačného systému.


Foto: Bentley

Otáznou je však dostupnosť tohto balíka. Automobilka zatiaľ potvrdila jediný kus, ktorý bude súčasťou testovacej flotily na britských ostrovoch pre britských motoristických žurnalistov. Táto špecifikácia sa však nemusí dostať do sériovej produkcie, lebo je možné jednotlivé prvky skombinovať individuálne. Tu sa asi nehráme na akciovú cenníkovú cenu, takže ak sa nájde dostatočný odvážny budúci majiteľ, tak môže spraviť kompletnú repliku pôvodného vozidla R-type Continental. Vrátane farby a aj spomenutého a nereplikovaného červeného interiéru.


Foto: Bentley


Foto: Bentley

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Bentley

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Bentley GT Azure je pocta historickému R-Type