Opitý traktorista s 2 promile na doma vyrobenom traktore

Ďalší opitý vodič za volantom motorového vozidla. Slovák viedol doma vyrobené vozidlo, pričom pred jazdou pil. Nafúkal 2 promile.

Slovensko sa na konci roka zabávalo príbehom o traktoristovi, ktorý v Dlhom Poli riadil doma vyrobené vozidlo pod vplyvom alkoholu. Pri kontrole nafúkal 2 promile.

Policajti v Žiline neverili vlastným očiam. Kurióznou kontrolou odhalili opitého vodiča, ktorý vzbudzoval pozornosť tým, že si počas vedenia doma vyrobeného vozidla svietil na cestu mobilom. Hliadka Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline narazila pri kontrole na vodiča, ktorý sa rozhodol, že si sadne za volant po požití alkoholu.

Prípad sa stal 28. decembra podvečer. Policajti zahliadni na ceste tretej triedy III/2092 v obci Dlhé Pole podozrivé vozidlo. Smerom na Svederník zachytili na ceste traktor s vlečkou a rozhodli sa podrobiť vodiča kontrole. Nebyť podozrivého správania a to skutočnosti, že si vodič svietil na cestu mobilom, hliadka by muža zrejme nezastavila. Pozornosť upútal kvôli hlúposti.

„Policajti traktor zastavili a zistili, že podomácky vyrobený traktor nie je schválený na prevádzku v cestnej premávke na pozemných komunikáciách, je bez tabuľky s evidenčným číslom, bez osvetlenia vozidla a bez platných dokladov,“ uviedla žilinská polícia.

59-ročný vodič traktoru pri kontrole nafúkal 2 promile (0,96 mg/l) a následne bol zadržaný. Príspevok, ktorý zverejnilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti, sa okamžite stal predmetom zdieľania. Pozor na cestách, nájdu sa na nich nezodpovední vodiči, ktorí môžu byť nebezpeční a pod vplyvom alkoholu.

Zdroj foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Zdroj: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Opitý traktorista s 2 promile na doma vyrobenom traktore