446-koňový Chevrolet Camaro - Vojnový špeciál zachraňoval ľudí počas vojny

Vozidlá hrdinov, ktoré poznáme z filmov. Silné stroje s vrcholovými parametrami a nereálnymi schopnosťami. Čo ak také vozidlo existuje? Nie je z filmu, skutočne zachránilo stovky ľudí počas vojny a môže sa pýšiť legendárnym príbehom. Unikátny Chevrolet Camaro, ktorý najazdil 1 milión km pri záchrane ľudí, stojí za pozornosť.

Dobrodružný hrdina

Neskutočná mašina ako vystrihnutá zo Šialeného Maxa má vlastnosti, ktoré z nej robia výnimočný stroj aj bez neobyčajného príbehu. Dobrodružný hrdina na ňom skutočne zachraňoval životy počas vojny v Bosne. Vojenský konflikt jeho vodič riešil len mierovou cestou.

Ako z filmu

Môžeš si predstaviť scénu z filmu, kde sa hlavná postava rúti zdevastovanou krajinou a zachraňuje ľudí, ktorých postihla krutosť vojenského konfliktu. Za volantom brutálneho Chevroletu Camaro z roku 1979 sedel vojak, vojnový veterán a bývalý dánsky dôstojník špeciálnych síl s menom Helge Meyer. V rokoch 1992 až 1995 zachránil so svojím „špeciálom“ v Bosne množstvo životov. Toto vozidlo, ktoré akoby vymenilo filmové plátno za ulice v Bosne, zaujme vzhľadom na prvý pohľad. Posúď sám.

Zdroj: musclecarfan.com

Vojnový špeciál bez balistickej ochrany a bez zbraní

Zabudni na Mela Gibsona a filmové strhujúce momenty. Toto všetko sa udialo počas vojny v skutočnej vojne. Upravené čierne kupé by si na vojnovom poli nečakal. Rýchly stroj však dokázal zasahovať priamo na fronte, tam kde sa pohybovali ťažké, odolné monštrá s balistickou ochranou.

Jediné zbrane hrdinu - Camaro a Biblia

Stroj nedisponuje žiadnou výnimočnou ochranou. Vojnový veterán zasahoval dokonca bez použitia zbraní. Podľa slov samotného Meyera, boli jedinými jeho zbraňami rýchle Camaro a Biblia.

Zdroj: musclecarfan.com

Nutné úpravy - Božský Rambo

Gottes Rambo - tak volali a poznali Meyera všade, kde sa s Camarom počas vojny objavil. Aké úpravy boli  nevyhnutné pri premene na vojnový špeciál? Zadné okno nahradila odolná kovová platňa. Predná časť prešla premenou na špeciálny „vojnový pluh“. Dostala ťažký a pevný rám so železnými plátmi.

Kevlar + špeciálne schopnosti

Američania prispeli finálnymi prvkami a úpravami. Stroj dostal pláty z kevlaru, oceľové výstuhy, drsné pneumatiky run-flat. Špeciálne schopnosti dodali vozidlu ďalšie prvky. Detektor tepla, nočné videnie, hasiace prístroje a neodmysliteľná rádiová komunikácia. Celkom bežné prvky sa dostali na palubu a stali sa minimalistickou súčasťou premeny na vojenské zásahové vozidlo.

Zdroj: musclecarfan.com

Neobyčajná farba vozidla

Na prvý pohľad obyčajná tmavá farba laku. Nejedná sa o bežný náter. Chevrolet Camaro pokrýva špeciálna vrsta laku so zvláštnou schopnosťou. Tento náter dokáže pohltiť infračervené lúče, ktoré používajú takmer všetky zbrane pri zameriavaní.

Pohon

Pod kapotu putoval upravený 5,7-litrový 8-valec s výkonom 164 kW, 223 koní. Meyer však výkon dostal na 2-násobnú hodnotu. Vďaka využitiu oxidu dusného stroj disponuje celkových výkonom až 328 kW, 446 koní!

Zdroj: musclecarfan.com

Vzhľad

Drsný vzhľad a vlastnosti sú z uvedených informácií očividné. Rovnako tiež nemožno spochybniť, že výkon „vojenského Camara“ na bojisku rozhodne dokázal zachraňovať ľudí a využívať šialený odpich. Parádny stroj však predsa uvádza parameter, ktorý mu ani napriek „400 koňom pod kapotou“, nemožno ľahko uveriť.

Superšportový tank - 200 km/h za 13 sekúnd!

Výsledok úprav pridal na odolnosti. Čo sa týka rýchlosti, Meyer uvádza, že jeho Camaro stále ponúka zaujímavé rýchlostné parametre. Udáva schopnosť akcelerácie na 200 km/h za 13 sekúnd! Táto informácie je však nepotvrdená. Bude skutočná? Na povesti vojenského „Ramba“, ktorý pomáhal zachraňovať životy mu to neuberá. Jeho šialené schopnosti sú rozhodne hodné obdivu. Myslíš si, že 1 625 kg vážiace monštrum, môže naozaj disponovať nielen šialeným vzhľadom a vlastnosťami, ale aj brutálnymi rýchlostnými parametrami? Na 100 % ide o legendu, ktorej slávu neprekonal žiaden iný dobrodruh za volantom!

Zdroj: Autobazar.sk, musclecarfan.com, gottes-rambo.com, popularmilitary.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 446-koňový Chevrolet Camaro - Vojnový špeciál zachraňoval ľu...