V Česku vyrobili pojazdné Bugatti Chiron z Lega

Vypýtalo si viac ako 13 000 hodín práce.

Áut v životnej veľkosti vyrobených zo stavebnice sme tu už mali niekoľko. Avšak väčšinou šlo len o nepojazdné repliky. Keď sa však do výstavby stavebnicového auta pustí samotná spoločnosť Lego, nemôže to dopadnúť inak ako na výbornú. Tentokrát vytvorilo Lego vernú kópiu Bugatti Chiron, ktorá nielenže vyzerá skvele, ale možno na nej dokonca i jazdiť.

Made In Czech Republic

Lego model v mierke 1:1 bol vytvorený z prvkov LEGO Technic na pobočke v českom Kladne. Pracovalo na ňom 16 rôznych špecialistov - od dizajnérov cez mechanikov až po elektrotechnikov. Celkovo použili viac ako 1 000 000 dielov Lega. Nepoužili pritom žiadne lepidlo, dopomáhali si však 3D tlačou. Kolesá sú originál Bugatti. Auto jazdí na elek­trinu a po­háňa ho cez 2000 Lego Po­wer Func­tion mo­to­rov. Celková hmotnosť vozidla je 1 500 kg.

Testoval oficiálny pilot Bugatti

Výroba zhltla celkovo cez 13 000 hodín práce. Hotové vozidlo následne testovali na trati v Nemecku, kde svoje autá testuje priamo Bugatti. Ako prvý ho osedlal oficiálny testovací pilot Bugatti a bývalý držiteľ Le Mans, Andy Wallace.

Zdroj: Autobazar.sk, youtube.com/LOGO, lego.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / V Česku vyrobili pojazdné Bugatti Chiron z Lega