Ambiciózny Peugeot s 360 koňmi, drahý a nič moc.

Peugeot sa v posledných rokoch v podstate vôbec neprezentoval ako výrobca automobilov, ktorý by mal aspoň nejaké športové ambície. A to napriek jeho obrovskej a úspešnej minulosti vo svete motošportu. Prednedávnom to zmenil model 508 PSE, ktorý dal nádej, že tu máme opäť dočinenie s niečím brutálnym. Lenže nie je tomu celkom tak.

Predražené, ťažké a zlé na ovládanie

Tento Peugeot jednoducho Francúzom nevyšiel, napriek tomu, že to mal našliapnuté veľmi dobre. Páni z YouTube kanála Largus vzali novinku na okruh. A nie hocaký okruh. Ide o trať, na ktorej sa jazdia legendárne vytvralostné preteky Le Mans. Pozrime sa najskôr na Peugeot 508 PSE a čo prináša.

Zdroj foto: autoevolution.com

Pod kapotou sa nachádza 1,6 litrový 4 valcový motor. Výkon je veľmi slušných 320 koní. Poviete si, že na 1,6 litrový objem je to priam neskutočné? Nuž pravdou je, že výkonu napomáhajú ďalšie 2 elektromotory. A to prináša dve zásadné nevýhody. Prvou je, že maximálny výkon tak nebudete mať k dispozícií logicky po celú dobu, len kým budete mať energiu v batériách. A s batériami súvísí práve druhý problém. Hmotnosť. Batérie v elektromotoroch sú extrémne ťažké a to sa prejavilo aj na hmotnosti Peugeotu 508 PSE. Ten váži až 1 850 kg! Napriek extrémne vysokej hmotnosti sa na 100 km/h dostanete za 5,2 sekundy a maximálka je 250 km/h, čo je pôsobivé. No keď budú batérie prázdne, 1,6 litrový motor bude mať čo robiť s takmer 2 tonovým autom.

Zdroj foto: autoevolution.com

Na okruhu sa objavili ďalšie slabiny. Auto nad 180 km/h výrazne stráca dych a to že dosiahne 250 km/h je fajn, no nad túto hranicu ide o trápenie. Auto je navyše na okruh príliš ťažké. Okrem toho batérie sú uložené v zadnej časti auta. Keď dáte pred zákrutou nohu z plynu, vďaka ťažkej zadnej časti sa dostávate do šmyku, nakoľko vás chce zadná časť predbehnúť. Aj na videu z Le Mans je zrejmé, že Peugeot 508 PSE určite nie je na šoférovanie jednoduché. Nuž a potom tu máme posledný problém, extrémne vysokú cenu. Tá činí šialených 66 640 €! Je to dokonca viac ako BMW radu 3 so 6 valcovým motorom pod kapotou, vyšším výkonom a dokonalým podvozkom a jazdnými vlastnosťami, ktorými je BMW preslávené. Nuž, toto auto si kúpi iste len najväčší milovník francúzskej automobilky.

Zdroj foto: autoevolution.com

Zdroj: youtube.com

Zdroj foto: autoevolution.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Ambiciózny Peugeot s 360 koňmi, drahý a nič moc.