Najstarší majiteľ Tesly má 96 rokov!

96-ročný majiteľ Tesly je bývalá pretekárska legenda. Okrem profesionálnej pretekárskej dráhy je najstarší majiteľ Tesly Model 3 bývalým automechanikom. Technike a kvalitám motorových strojov sa preto rozumie viac, ako sa, od veterána v jeho rokoch, čaká. Teraz vlastní Teslu Model 3 a svoju novú lásku si nevie vynachváliť.

Foto 1: Walt a jeho červená láska Tesla Model 3 v továrni Tesla pri vyzdvihnutí vozidla

Zdroj: insideevs.com

Z histórie

Walt sa narodil v roku 1921 a začal pracovať v automobilovom svete už v roku 1935. Prvú prácu vzal kvôli zárobku, keďže už ako mladý potreboval živiť svoju rodinu. Vtedy prepadol celoživotnej láske k automobilovej technike.

Najstarší majiteľ Tesly Model 3 na svete

  1. decembra 2017 zišla z výrobnej linky Tesly jeho červená láska Tesla Model 3 s VIN označením 001388. Na svojho 4-kolesového miláčika je neskutočne hrdý a patrí k majiteľom, ktorí na svoju Teslu nedajú dopustiť. Walt Mordenti je oficiálne najstarším majiteľom Tesly na svete.

Foto 2: Walt prijíma prvú trofej v roku 1957 so šoférom Ronnie Evansom na pretekoch Thompson Speedway (Walt vľavo, Ronnie vpravo)

Zdroj: insideevs.com

Vyskúšal takmer všetky značky áut

Walt žil v Connecticute a pretekal na východnom pobreží od 40. rokov do 80. rokov. Ako majiteľ / konštruktér / automechanik je pravdepodobne 1 z najviac uvedomelých majiteľov Tesly.

Foto 3: Walt s manželkou

Zdroj: insideevs.com

80 rokov v automobilovom svete

Za posledných 80 rokov Walt riadil takmer každú značku a model amerických áut. S hrdosťou priznáva, že práve červená Tesla Model 3 je jeho najobľúbenejším vozidlom so všetkých, ktoré kedy riadil.

Foto 4: Walt za volantom svojej Tesly

Zdroj: insideevs.com

Automobily - Celoživotná láska

Príbeh najstaršieho majiteľa Tesly sa začal šíriť internetom po uverejnení článku o 83-ročnom Wesleym, ktoré na svojej Tesle Model 3 cestoval po svete. Po uverejnení príbehu na známom portáli Teslarati, o svojom 96-ročnom otcovi a láske k Tesle porozprávala jeho dcéra Yoyce. Zaujímavý automobilový príbeh, ktorý by chcel raz rozprávať nejeden z nás, čo povieš?

Foto 5: Walt hrdo držiaci svoju Tesla značku

Zdroj: insideevs.com

Zdroj: Autobazar.sk, insideevs.com, teslarati.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najstarší majiteľ Tesly má 96 rokov!