Majiteľ tohto Porsche bol farár!

Porsche je automobilkou, ktorá už po desaťročia robí vzrušujúce vozidlá, ktoré majú po svete milióny fanúšikov. Porsche jedna skupina miluje, iná nenávidí. K vášni k tejto nemeckej značke sa hlásia najrôznejší ľudia, ktorí často krát nemusia byť len podnikatelia. Napríklad aj kňazi. Nedávno sa totiž objavilo raritné Porsche, ktorého prvý majiteľ bol kňazom.

Vzácny objav

V poslednej dobe sa pravidelne objavujú správy o tom, že v starých stodolách sa našli extrémne vzácne autá. Často krát ide o súčasť pozostalosti niekdajších milionárov, o ktorých sa nikto veľmi nezaujímal a vo vlastníctve mali ukryté hotové poklady. V jednej stodole sa objavilo dnes vzácne, no kedysi pomerne bežné auto. Ide o Porsche 356B super 90 Coupe, ktoré pochádza z roku 1962. Vtedy bolo Porsche pomerne bežnou značkou, možno niečo, ako dnes VW. Model 356 bol v podstate cenovo dostupným a výrazne rozšíreným športovým autom, ktoré si kupovali milovníci rýchlosti, no chceli auto, s ktorým môžu fungovať aj v bežný deň. Mnoho takýchto Porsche bolo predávané za smiešne ceny, niektoré skončili dokonca v šrote, dnes ide o pomerne raritné vozidlo.

Zdroj: driving.co.uk

Tento konkrétny kus si ako nové auto kúpil istý nemecký kňaz, ktorý si ho mimoriadne obľúbil. Časom bol pán farár prevelený do USA, svoje Porsche si vzal so sebou, kde s ním bežne jazdil. Auto predal až koncom 70-tych rokov. Nový majiteľ ho ale veľmi nevyužíval, po najazdení niekoľkých kilometrov ho zavrel do stodoly, v ktorej bolo Porsche až doteraz. Štyridsať rokov stálo nevyužité, našli ho zaprášené avšak v mimoriadne dobrom stave. Všetko je v podstate pôvodné a mnoho odborníkov sa zhoduje na tom, že takto originálny stav sa dnes už len tak neuvidí. Napriek tomu, že pod kapotou je 1,6 litrový motor s výkonom len 90 koní, malé Porsche bolo vcelku svižné. Zásluhou svojej hmotnosti len 934 kg dosiahlo stovku za necelých 10 sekúnd. Obdivuhodný je aj nájazd, necelých 72 000 km je v podstate stavom nového auta. Je jasné, že uvedenie do schopného stavu bude stáť tisíce. Obstarávacia cena je ale pomerne priaznivá, aktuálne sa toto Porsche predáva za v prepočte 49 000 €.

Zdroj: Autobazar.sk, driving.co.uk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Majiteľ tohto Porsche bol farár!