Audi prepustí takmer 10 000 zamestnancov! Prečo?

V poslednej dobe sa často krát objavujú správy, ktoré hovoria o tom, že veľké automobilky prepúšťajú svojich zamestnancov. Prípadne zamestnancov ešte len budú prepúšťať. No a je tu ďalšia veľká automobilka, ktorá sa v dohľadnej dobe k tomuto kroku odhodlá tiež. A ide o poriadne veľkého hráča. Audi!

Peniaze až na prvom mieste

Ako uviedol portál business-standard.com, v priebehu niekoľkých rokov prídu o svoju prácu tisícky zamestnancov pracujúcich pre Audi. Automobilky sa posledné roky stretávajú so zaujímavými výzvami. A hlavne ich zamestnanci. Nastala doba, ktorá sa dala predpokladať. Všetky robotnícke profesie prechádzajú väčšou alebo menšou automatizáciou. A kvôli nej žiaľ niektoré profesie zaniknú úplne. A práve to je jedným z dôvodov, prečo budú musieť ľudia z Audi o svoju prácu prísť.

Zdroj: business-standard.com

Nuž a tým druhým dôvodom je fakt, že Audi sa snaží stoj čo stoj ušetriť obrovské peniaze. Audi má za cieľ ušetriť až 6 miliárd € a najrýchlejšie ušetrené peniaze firma uvidí tak, že ľudí vyhodí. No a plány sú také, že do roku 2025 Audi chce prepustiť až 9 500 zamestnancov! Treba podotknúť, že ide o výrazné škrty, celkový počet zamestnancov automobilky je 90 000. Na druhej strane treba podotknúť, že zároveň vytvorí nových 2 000 miest, ktoré sa budú zaoberať vývojom elektromobilov a digitalizáciou. Okrem toho automobilky napriek nárastu zisku klesajú predaje, za posledné roky sa vo vedení vystriedali 6 riaditeľov. Ktovie, aký prínos tento krok pre automobilku v skutočnosti bude mať a či ju budú nasledovať aj ďalšie veľké automobilky.

Zdroj: business-standard.com

Zdroj foto: business-standard.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Audi prepustí takmer 10 000 zamestnancov! Prečo?