Čech ukradol 20 ton čokolády!

Automobilové krádeže sú takmer na dennom poriadku. Niektoré z nich sú naozaj poriadne raritné. Toto síce nie je vyslovene krádež auta, no s motorizmom okrajovo súvisí. A je to dôkaz, že dnes môže byť atraktívne ukradnúť fakt čokoľvek!

Ozajstný milovník sladkého!

Krádeže môžu byť najrôznejšie. Krádeže áut, šperkov, kadečoho. Tá nasledujúca je z iného súdka. Ako uviedol portál dw.com, v Rakúsku zmizol mimoriadne zaujímavý náklad. 20 ton čokolády. Konkrétne išlo o známu značku čokolád Milka. Ako sa to mohlo stať? V podstate celkom jednoducho.

Celá zásielka 20 ton čokolády mala pôvodne namierené z Rakúska do Belgicka. O prepravu sa mala postarať maďarská prepravná spoločnosť. Tá však nestíhala a preto na vybavenie zakázky oslovila partnerskú českú spoločnosť. Po čokoládu prišliel s potrebnými papiermi kamión s českými poznávacími značkami, všetko sa javilo byť bez problému. Lenže nebol to ten správny kamión, avšak zlodej. Ten sa nejakým spôsobom musel dozvedieť, že došlo k zmene dodávateľa z maďarskej na českú spoločnosť, podarilo sa mu dopracovať či sfalšovať preberacie papiere a zásielku si vyzdvihol.

Zdroj: thedrive.com

Hovoríte si, čo s toľkou čokoládou Milka? Muž, odpoveď je jednoduchá. Aj pre takúto komoditu existuje čierny trh. Čo teraz s tým bude robiť polícia? Vyšetrovanie prebieha, avšak polícia nemá žiadnu stopu. Kamión sa stratil bez stopy, jedinou nápovedou je, že mal českú poznávaciu značku. Nuž a aj preto sa predpokladá, že zlodejom zvláštneho lupu by mohol byť Čech. A aká je celková škoda? Predpokladaná škoda pre Milku je až neskutočných 50 000 €! Nuž, ak uvidíte niekde hromadu lacnej čokolády, viete, odkiaľ je.

Zdroj: dw.com

Zdroj foto: thedrive.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Čech ukradol 20 ton čokolády!