Vďaka týmto tipom sa vám podarí predať akékoľvek auto!

Predávate auto a už dlhší čas sa vám neozval žiadny potencionálny kupec? Je načase zmeniť taktiku.

Pridali ste inzerát s fotkou a základnými parametrami, no nikto sa vám zatiaľ neozval a vy neviete, kde môže byť chyba? V dnešnej dobe ľudia bažia po kompletných informáciách a rovnako je tomu aj pri kúpe automobilu. Pozrite sa na svoj inzerát ešte raz a povedzte si - kúpili by ste svoje vlastné auto, keď o ňom poriadne nič neviete? Ak ste odpovedali záporne, je načase začať s úpravami.

 

Jedna fotka nestačí

Každý si rád prezerá fotografie, je totižto lepšie raz vidieť ako stokrát čítať. Kupujúci má dobrý pocit, že vidí skutočne automobil, ktorý predávate a inzerát sa tak stáva oveľa dôveryhodnejším. Pokiaľ sa chystáte predávať, je dobré spraviť fotografiu z viacerých uhlov - spredu, zozadu, z profilu, prípadne odfotiť zaujímavé detaily a nezabúdajte na interiér! Menej je viac v tomto prípade zaručene neplatí. Pokiaľ má vaše auto škrabanec, vyfoťte aj ten. Úprimnosť sa pri predaji cení, škrabanec sa dá ľahko opraviť a kupujúci vie, že neberie mačku vo vreci. 

Vďaka týmto tipom sa vám podarí predať akékoľvek auto!

 

Pridajte video

Ešte viac ako fotografie povie o automobile video. Stačí pár sekúnd, prehliadka exteriéru, interiéru, zvuk naštartovaného motora a máte takmer vyhraté. Na Autobazar.SK je pri pridaní inzerátu možnosť pridať odkaz na video vášho automobilu priamo z YouTube

Vďaka týmto tipom sa vám podarí predať akékoľvek auto!

 

Viac informácií, viac záujemcov

Pokiaľ pridáte do inzerátu len základné informácie a nič navyše, aj napriek primeranej cene nemusíte vzbudiť záujem u potencionálnych kupcov. Pridajte informácie o výbave, VIN či doplňujúce informácie, ktoré priblížia stav automobilu. Čím viac sa kupujúci dozvie, tým lepšie pre vás.

 

Cena musí byť primeraná

Ak predávate dvanásťročného Golfa, do ktorého ste preinvestovali množstvo financií, treba myslieť na to, že za 14 500 € ho pravdepodobne nepredáte. Pri cene je potrebné pozerať sa na počet najazdených kilometrov, vek a stav automobilu a opäť si položiť otázku - kúpili by ste svoje vlastné auto za takúto sumu? Častokrát sa stretávame s vyššou cenou, no predajcovia sa potom s kupujúcim dohadujú osobne, čo môže byť taktiež dobrý postup pri predaji. Ak však nemáte potuchy, koľko si za svoj automobil pri predaji zapýtať, máme pre vás pomôcku, ktorou je cenová mapa. Stačí zadať pár informácií o automobile, ktorý predávate a jeho cenu sa dozviete v priebehu pár sekúnd. 

 

Vďaka týmto tipom sa vám podarí predať akékoľvek auto!

 

Nestraťte sa medzi ostatnými

V záplave stoviek až tisícok inzerátov sa ten váš môže ľahko stratiť. Práve preto je dôležité zvoliť zaujímavú titulnú fotografiu vášho automobilu a okrem toho môžete vyskúšať aj naše tipy:

  • Topovanie inzerátu, vďaka ktorému získate:
    • Zobrazenie inzerátu na hlavnej stránke Autobazar.sk v sekcii "Chcem rýchlo predať"
    • Prvé pozície vo výsledkoch hľadania
    • Značka TOP pri inzeráte
    • Viditeľnosť pre každého záujemcu - rýchly úspech
  • Zvýraznenie inzerátu, vďaka ktorému získate:
    • Grafické odlíšenie - žlté podfarbenie, cena červenou farbou
    • Vyššiu návštevnosť Vášho inzerátu
    • Väčšiu šancu na rýchly obchod

Vďaka týmto tipom sa vám podarí predať akékoľvek auto!

Topovaný a zvýraznený inzerát vyzerá medzi výsledkami hľadania takto.

Vďaka týmto tipom sa vám podarí predať akékoľvek auto!

 

Aktualizujte inzerát

Pokiaľ budete upravovať cenu či iné informácie o automobile, inzerát bude po aktualizácii vždy vyzerať ako nedávno pridaný. Tým zvýšite záujem potencionálnych kupcov. Veľká časť ľudí si pozerá ponuku často len z posledných pár dní či týždňov.

 

Nestáčajte kilometre

To najhoršie čo môžete spraviť, je stočiť kilometre. Na Slovensku je stáčanie pomerne háklivá téma, častokrát vidíme (päťnásťročné) staršie jazdenky so 150 000 kilometrami, no len malé percento z nich je skutočný nájazd. Ak má vaše 1.9 TDI už 220 000 km, napíšte to do inzerátu. Kvalitný motor, o ktorý sa majiteľ dobre stará, vydrží veľa a kupujúci ocení úprimnosť pri predaji.

Vďaka týmto tipom sa vám podarí predať akékoľvek auto!

 

Ešte ste nepredali?

Už ste ho pridali?

 

Zdroj: Autobazar.SK

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vďaka týmto tipom sa vám podarí predať akékoľvek auto!