Neuveríte, čo všetko vo svojom vnútri ukrýva tento ťahač!

Americké ťahače vyzerajú skutočne luxusne a značka Mack si na tých svojich dáva obzvlášť záležať. Tentokrát však predstavili niečo, čo nám doslova vyrazilo dych!

Americký svalovec sa stal zároveň aerodynamickým ťahačom, ktorý rozráža vzduch na ceste za svojim cieľom. Drsný exteriér so zaoblenými hranami, špeciálne upravený spodný nárazník či kryty na spätné zrkadlá pre lepší odpor vzduchu sú nielen dizajnovo zaujímavé, ale aj funkčné. Mack Anthem je špičkou vo svojej triede a vďaka inovatívnej technike vyzerá vďaka nemu život kamionistu ako práca snov. Ťahač ponúka niekoľko výkonnostných verzií, ktoré začínajú na 329 koňoch a najvyššia verzia má dokonca až 431 koní pri jedenásťlitrovom radovom šesťvalci Mack MP7. Mack MP8 ponúka až trinásťlitrový radový šesťvalec, ktorý má výkon od 420 koní do 520 koní. K dispozícii je dokonca verzia so zloženým turbom a nižšou spotrebou, takže MP8 TC dosahuje výkon od 390 koní do 451 koní.

Ak ste si doposiaľ mysleli, že kamionisti musia spávať na na drevenej lavici, prípadne že v interiéri ťahačov to vyzerá ako v komore, ktorá vám spôsobí klaustrofóbiu a boľavý chrbát, Mack tieto mýty krásne vyvrátil. Kabína ťahača je totižto priestranná a vybavená ako malá garzónka. Interiér ukrýva množstvo úložného priestoru pre osobné veci vodiča, ktorý v najväčšej verzii poskytuje až 765 litrov! Vodič má plnohodnotnú posteľ, chladničku či jedáleň. Nechýba dokonca ani pripojenie k elektrine, bodové svetlá či televízor. Luxusný interiér tak ponúka doslova život ako v hoteli. Až na to, že upratovať si po sebe bude musieť vodič sám. Pri takomto bývaníčku priamo v práci to však vôbec nevadí!

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Neuveríte, čo všetko vo svojom vnútri ukrýva tento ťahač!