Automobil na solárny pohon bude jazdiť prakticky zadarmo

Nemecký startup, ktorý založili traja mladí ľudia, vynašiel skutočne zaujímavý koncept automobilu, ktorý môže byť ľahko dostupnou a najmä ekologickou verziou mestského vozidla.

Samodobíjací elektromobil Sono Motors’ Sion car využíva technológiu solárnych panelov, ktorými je doslova posiaty na to, aby mohol jazdiť počas celého dňa. Automobil sa tak nabíja za jazdy a dokonca aj keď je pod mrakom. Sion car dokáže prejsť 30 kilometrov denne len vďaka tomu, že stojí celý deň na slnku, respektíve na svetle. Takisto je tu však aj možnosť klasického nabíjania cez elektrickú zásuvku, ktorú máte doma.

Zaujímavosťou v elektromobile je prírodný filter vzduchu, ktorý je vyrobený z islandského machu. Okrem toho, že čistí vzduch, absorbuje aj hluk z vonkajšieho prostredia a premávky pre pokojnejšiu jazdu. V interiéri nájdete dokonca až 6 sedadiel, pričom zadné dve sa dajú sklopiť pre zväčšenie batožinového priestoru. 

Momentálne sú vyrobené dva prototypy za skutočne veľmi priaznivú cenu - Urban s dojazdom 120 kilometrov za 12 000 € a Extender s dojazdom 250 kilometrov za 16 000 €. Prvé modely budú využívané pre skúšobné jazdy a na crash testy, k zákazníkom by sa mali dostať v priebehu budúceho roka. Ideálny automobil pre mestského človeka, ktorý potrebuje denne jazdiť do práce autom a pritom chce šetriť životné prostredie.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Automobil na solárny pohon bude jazdiť prakticky zadarmo