Mercedes predstavil prémiový pick-up, zoznámte sa s X-Class!

Automobilka produkujúca prémiové automobily konečne zaplnila chýbajúci prvok vo svojom portfóliu. Prvý pick-up od Mercedesu je na svete.

Nový Mercedes X-Class je navrhnutý na základe Nissanu Navara v spolupráci s Renault-Nissan alianciou. Svojou novinkou sa snaží vytvoriť prémiový pick-up, ktorý bude síce úžitkovým vozidlom, no s eleganciou značky Mercedes. X-Class sa radí medzi jeden z najväčších pick-upov na trhu, je o 40 mm dlhší a o 70 mm širší ako Navara.

Uvedenie horúcej novinky bolo jedinečné:

Hoci je bočný profil podobný sesterskej Navare, v celkovom dizajne je množstvo zmien. Krátky predný previs s čistými líniami pôsobí elegantne, dlhý zadný previs zaručuje dynamický vzhľad. Nadrozmerná predná mriežka je typická pre mercedesácke SUV a tento dizajnový prvok použili aj v prípade nového pick-upu. Zadná časť má robustný nárazník, no dá sa otvoriť na štandardných 90 stupňov. 

Mercedes X-Class bude poskytovať tri úrovne výbavy - Pure, Progressive a Power, pričom nebudú chýbať chrómované doplnky. Cieľom tohto dizajnu je odkloniť sa od "robotníckeho" štýlu pick-upov a zameriať sa na štýlový úžitkový automobil. Zadná vyklápacia časť má obvodové koncové svetlo, čím dáva automobilu štipku extravagancie. 

Pick-up je momentálne vyrábaný s 2.3 litrovým štvorvalcom vo verzií 220d so 161 koňmi a 250d s dvojmotorovým turbom a 188 koňmi. V štandarde je šesťstupňový manuál, no zákazníci budú mať na výber voliteľnú sedemstupňovú automatickú duálnu spojku na modeli 250d. Do budúceho leta by sa mal k motorizácií pripojiť aj 255 koňový šesťvalec s označením 350d, permanentným výkonom 4x4 a sedemstupňovou automatickou prevodovkou 7G Tronic. 

Horúca novinka by mala prísť do predaja v novembri tohto roka a odhadovaná cena začína na približne 28 000 librách, čo je cca 31 337 €. Jej predstavenie si môžete pozrieť zblízka.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes predstavil prémiový pick-up, zoznámte sa s X-Class!