Zo starej 120-tky vyrobil superauto!

Škoda 120 vo verzií GLS nebola len takým obyčajným veteránom, no pre radosť z jazdy so silným motorom ju majiteľ ešte trochu prikrášlil.

Žiadne turbo ale kompletná prerábka! S týmto projektom začal jeden Čech už vo roku 2011 a dotiahol ho do úspešného konca. Na to, aby už aj tak v podstate dosť výkonná Škoda 120 GLS bola ešte výkonnejšia, použil nový motor, ktorý umiestnil doprostred automobilu. Motor pochádza z posledného Fordu Escort RS2000, ktorý má 150 koní a objem 2.0. Dosahuje vraj rýchlosť až 210 km/h!

Umiestniť motor do stredu auta však nie je také jednoduché, ako to znie. Z pôvodného automobilu zostala len karoséria, ktorú bolo treba prepoliť, vďaka čomu je teraz zadnú časť možné vyklápať. Takisto sa zmenila aj nádrž, palivo je uložené v dvoch osemlitrových nádržiach. Zmenený musel byť aj celý brzdový systém, ktorý bol navrhnutý presne pre potreby tohto automobilu. Takisto aj palubovka bola vyrobená na zákazku a dnes už je tento unikát pojazdný. 

Takto znie Škoda RS 2000.

Prvá jazda na unikáte bola skutočne rýchla!

 

Máte aj vy nejaké zaujímavé automoto hobby, prerábate autá či pretekáte? Dajte nám o sebe vedieť a my o vás napíšeme! Pošlite nám správu na náš Facebook Autobazar.SK - automobilová inzercia.

 

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Zo starej 120-tky vyrobil superauto!