Nové BMW 7 série prináša so sebou hybrid a parkovanie bez vodiča

Supercruiser stratil na váhe, no získal na technickom vybavení. Šiesta generácia 7 série BMW je už na ceste.

Táto jeseň sa bude niesť v znamení limuzíny medzi športovými sedanmi. BMW 7 série na novej platforme so štruktúrnymi prvkami uhlíkových vlákien je síce rozmerovo bližšie k svojmu predchodcovi, má kratší rázvor, no stratilo na hmotnosti až 15%. Pod konzervatívnym exteriérom sa ukrývajú významne zmeny, napríklad "karbónové jadro". To je v skutočnosti zmes oxidom vystuženého plastu, hliníka a vysokopevnostnej ocele, ktorá sa využíva napríklad na B stĺpik, hlavičku čelného skla či tunel prevodovky. 

V ponuke budú dva základné varianty - šesťvalcový 3,0 l turbo 740i na začiatku len s pohonom zadných kolies, ktorý pod kapotou ukrýva až 320 koní. Z nuly na stovky mu to potrvá len 5,4 sekundy, pričom silnejší dvojník to má len za 4,3 s. Osemvalcový 4,4 l s dvojitým turbom 750i príde na trh ako xDrive a vydupe až 445 koní. O pár mesiacov však budú dostupné obe verzie pri každom variante. Kľúčová modelová rada prichádza aj s plug-in hybridom 740e xDrive, ktorý kombinuje 2,0 l štvorvalec s lítium-iónovou batériou, elektrickým motorom a osemstupňovou automatickou prevodovkou. Maximálny dosah na elektre je 57 km.

Zaujímavosťou je adaptívne odpruženie Road Preview, ktoré využíva kamery pre zosnímanie vozovky dopredu a podľa toho prispôsobí odpruženie. V tomto modeli zažije svoju svetovú premiéru aj parkovanie na diaľkové ovládanie, ktoré sa ovláda pomocou kľúča. Odteraz zažijete pri parkovaní možno aj trochu zábavy, avšak systém nezaručuje, že auto vyparkuje úplne samo. Vodič bude musieť kontrolovať prekážky, aby nedošlo k poškriabaniu vozidla. Novinkou sú aj svetlá s dosvitom až 600 m! Musíme uznať, že šiesta generácie BMW 7 série je jedným z najlepších áut, na ktoré sa tento rok môžete tešiť.

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nové BMW 7 série prináša so sebou hybrid a parkovanie bez vo...