Fiat dospel s príchodom novej verzie 500X

Malý talian konečne vyrástol. Fiat priniesol na trh auto, ktoré je určené pre dospelých. Žiadna hračka, ale konečne pohon všetkých kolies a priestranný interiér. Model 500X 2016 je mestské auto, ktoré si zamiluje celá rodina.

Prvý model, ktorý prináša viac než minimalistickú dopravu, obrovské možnosti personalizácie a nezameniteľné pohodlie. Nie je to ďalšia variácia originálu, Fiat 500X je založený na novej globálnej platforme, ktorá je základom aj pre Jeep Renegrade. Silnejšie materiály, vyššia úroveň konštrukcie a krajší dizajn ako má predchádzajúci model 500L. 1,4 liter MultiAir turbo so 160 koňmi a 6 stupňovou manuálnou prevodovkou v základnej verzií je na pomery mestského auta fajn, vyššia verzia ponúka 9 stupňovú automatickú prevodovku a 2,4 l štvorvalec, ktorý vytiahne až 180 koní. Avšak všetko, čo ponúka vyššia verzia je výber vlastnej farby automobilu, na čo predajcovia reagovali, že miera využitia napríklad vyhrievaného volantu alebo väčšieho dotykového displeja je len 1% až 3%, no optimalizácia automobilu je maximálna.

Fiat 500x majú až 4 verzie výbavy: Easy, Trekking, Lounge a Trekking Plus. Väčšina rozdielov sa zameriava najmä na dizajn. Modely Easy a Lounge sa podobajú viac malej Cinquecento. Oba Trekkingy majú pohon všetkých 4 kolies. Modely Fiat 500X prídu v máji na americký trh, no predávať sa budú približne v 100 krajinách. A takto vyzerá:

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Fiat dospel s príchodom novej verzie 500X