Nová Honda Civic prichádza na automobilovú scénu!

V poradí už 10. koncept populárnej japonskej značky bol konečne predstavený. Zatiaľ síce len v Amerike, no vďaka príjemnému dizajnu sa verzia hatchbag možno dostane aj do sériovej výroby v Európe.

 

Nová Honda Civic Concept 2016 prichádza zatiaľ na severoamerický trh v troch prevedeniach. Hatchback, sedan a kupé budú môcť fanúšikovia Hondy vidieť na pultoch predajní už na jeseň tohto roku. Vynovený Civic je širší a nižší, no od plnoštíhlosti má ďaleko, jeho proporcie sú dokonale prepracované. Celý automobil je postavený na novej platforme, ktorá má podstatne dlhší rázvor, skrátené piate dvere (nad batožinovým priestorom) a kabínu posunutú mierne dozadu. 

Benzínové turbomotory, prepĺňaný vznetový štvorvalec 1.5 VTEC Turbo, priame vstrekovanie a možnosť výberu medzi šesťstupňovým manuálom a bezstupňovým CVT zasiahne širokú skupinu milovníkov obľúbenej japonskej značky. Auto v podstate jazdí takmer samo, stačí držať volant. Široká ponuka asistenčných a bezpečnostných systémov obsahuje napríklad varovanie pred nedobrovoľným opusteným jazdného pruhu alebo cúvacia kamera, vďaka ktorej budete parkovanie milovať. A dizajn? Tak ten si pozrite na vlastné oči!

Túto žiarivú krásku mohli návštevníci NewYorkského autosalónu vidieť naživo:

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nová Honda Civic prichádza na automobilovú scénu!