Seat Leon ST Cupra už aj ako kombi!

Chcete rozprúdiť krv? Cestám môžete odteraz kraľovať so "španielom" za lacný peniaz. Na Slovensku bolo oficiálne predstavené nové kombi Seat Leon ST Cupra a môže byť aj vo vašej garáži.

 

Verzia Seat Leon Cupra ST tento rok prichádza s novinkou v podobe rodinne orientovaného kombi. Pod jeho kapotou sa však ukrýva 265 až 280 koní, pričom už základná verzia má zrýchlenie z 0 km/h na 100 km/h za neuveriteľných 6,1 sekundy! Kombičko má zatiaľ dve verzie - s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou a sedemstupňovú dvojspojkovú prevodovku DSG. Zatiaľ v nej nájdete preplňovaný benzínový dvojliter so štvorvalcovým motorom, no v ponuke je aj výbava so štvorpiestikovými brzdami. Cupra bola znížená až o 25 mm a podvozok je oveľa tvrdší ako má klasický Leon. Uvítate to najmä v zákrutách, kde je auto oveľa stabilnejšie, no naopak na diaľnici zo začiatku pocítite každý kamienok. Mnohí z vás určite ocenia aj možnosť úplného vypnutia elektronických stabilizačných systémov, väčší displej či oranžové kolesá, ktoré si môžete pri kúpe auta vybrať ako alternatívu ku klasike. 

 

V základnej výbave automobil s výkonom 265 koní a manuálom začína na cene 25 480 eur, čo je na svoje pomery skutočne priaznivá cena. Brali by ste?

 

 

A takto jadzí:

 

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Seat Leon ST Cupra už aj ako kombi!