Top 5 zvýšených kombi na jesenné výlety z ponuky Autobazar.sk

Nie, netreba okamžite siahať po SUV. Majú veľkú čelnú plochu, čo sa podpisuje na spotrebe, majú vyššie ťažisko, čo zase znamená o niečo horšiu stabilitu. Je z nich síce lepší výhľad a pasažieri majú pocit, že majú lepší posed, ale aj kombi majú čo povedať, najmä z pohľadu priestoru. My sme vybrali 5 kombi, ktoré sú zvýšené a zastúpia tak kľudne aj niektoré modely SUV.

1. Volvo XC70

Otázku, ktoré zvýšené a oplastované kombi bolo prvým na trhu, či Audi Allroad, alebo Volvo Cross Country je ľahké rozlúsknuť. Prvenstvo má v tomto Volvo. Ale ešte pred ním v USA skúšali AMC Eagle. Avšak ten sa u nás neukázal. Volvo má teda so zdvihnutými kombi veľa skúseností. XC70 je výborným príkladom. Vo svojej druhej generácii ponúka svetlú výšku 21 centimetrov, päťvalcové motory a veľa miesta aj v kufri vďaka takmer kolmej zadnej časti. Výroba modelu prebiehala celkom dlho, tak je možné nájsť cenové rozpätie od 7 do 27-tisíc eur. Výber je teda široký.

https://www.autobazar.sk/18922346/volvo-xc70-xc-70-d5-2-4l-awd-summum/

Foto: Autobazar.sk

2. Audi A6 Allroad

Je až prekvapivé ako sa takmer aktuálna generácia Allroadu na základoch A6 prepadla s cenou. Už je pod hranicou 20-tisíc eur. A pritom nejde o nevybavené kusy. Trojlitrový naftový motor bol jedinou možnosťou pod kapotou tejto generácie a ponúkal spektrum od 150 kW (204 k). Už bol, na rozdiel od predchodcu, kombinovaný so sedemstupňovým automatom. Audi pre tento model ponúkalo aj vzduchový podvozok s možnosťou nastavenia svetlej výšky a tuhosti.

https://www.autobazar.sk/18943736/audi-a6-allroad-3-0-tdi-quattro-s-tronic/

Foto: Autobazar.sk

3. Citroën C5 Crosstourer

Aj francúzsky automobilový priemysel zasiahla vlna zvýšených kombi. C5 Crosstourer, vďaka hydropneumatickému podvozku, dokázal meniť svetlú výšku naozaj vo veľkom intervale. Pri parkovaní leží takmer na bruchu a pri úplnom zdvihnutí je naozaj vo výšinách. Nevýhodou je, že má iba pohon prednej nápravy bez ohľadu na použitý motor. A pre niekoho môže predstavovať nevýhodu aj pevná stredná časť volantu, točí sa iba veniec. V každom prípade je naozaj nevšednou voľbou medzi zdvihnutými kombi, najmä kvôli podvozku.

https://www.autobazar.sk/18777399/citroen-c5-tourer-bluehdi-180-ss-cross-xtr-eat6-133kw-a6-5d/

Foto: Autobazar.sk

4. Škoda Octavia Scout

Octavií vo verzii Scout je na slovenských cestách riadne veľa. Môže za to boom, ktorý spôsobila druhá generácia modelu. Vtedy česká automobilka len trochu paktovala s triedou SUV a práve zvýšené kombi bolo vykúpením pre situáciu. Aj ceny tretej generácie sa už znížili, čo znamená, že už okolo 15-tisíc sú v našej ponuke. O pohon sa dokonca mohol starať naftový motor, ktorý mala aj RS TDI 4x4 a dokonca je aj s rovnakou prevodovkou. Stávka na istotu je neodškriepiteľná. Ale to chválenkárske „jazdím dvesto so spotrebou do 5 litrov“ pravdou nebude. Aj tak však bude mať Octavia Scout s dvojlitrovým naftovým motorom prijateľnú spotrebu.

https://www.autobazar.sk/18532190/skoda-octavia-combi-2-0-tdi-dpf-scout-4x4/

Foto: Autobazar.sk

5 Volkswagen Passat Alltrack

Passat Alltrack je podobný prípad ako Octavia Scout. Marketingové oddelenie automobilky videlo potenciál takýchto kombi u konkurencie, či u prémiovejších značiek a rozhodlo. Rozhodlo už v generácii B7, ale aj B8 už sa dá do 20-tisíc kúpiť. A dokonca s výkonnejším dvojlitrom s 140 kW (190 k). Aj tu je spotreba prijateľná a verzia Alltrack pridáva trochu štýlu naviac. Už len bicykle na strechu a k aktívnemu životnému štýlu netreba vysoké SUVčko.

https://www.autobazar.sk/18703920/volkswagen-passat-alltrack-2-0-tdi-scr-bmt-4-motion-dsg-highline/

Foto: Autobazar.sk

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Autobazar.sk

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Top 5 zvýšených kombi na jesenné výlety z ponuky Autobazar.s...