Top 5 áut roku 2015 - toto sú oni!

Rok 2015 je tu a s ním na automobilovú scénu prichádzajú aj dlho očakávané novinky. Autá, o ktorých ste už počuli, no ich sériová výroba a predaj boli zatiaľ tabu. Prinášame vám 5 modelov, ktoré na svetlo sveta a do špecializovaných predajní automobilov prídu práve tento rok.

 

1. Škoda Superb III

Jednou z noviniek na automobilovom trhu bude tento rok aj nová Škoda Superb III, ktorú sme už detailnejšie rozoberali. Začiatkom decembra sa prvý krát zjavila jej finálna podoba na českých diaľniciach a zdá sa, že mala úspech. Nový dizajnérsky koncept Vision C, dynamika jazdy a kvalita spracovania ju posunula až na najvyššiu úroveň v triede stredných automobilov. Svetovú premiéru bude mať Škoda Superb III už vo februári v Prahe a v polovici roka 2015 by mala prísť na trh. Priamo do vašich predajní.

2. Mercedes Benz E-Class

Mercedes Benz triedy E je síce v predaji už od modelového roku 2010, no vďaka popularite sa predajcovia rozhodli vniknúť mu nový impulz. Jazdiť bude na modulárnej platforme MRA, čím ušetrí niekoľko kilogramov na váhe aj napriek tomu, že rázvor bude o čosi väčší. Aj napriek výraznému zameraniu na efektivitu bude nový Ečkový Mercedes obsahovať šesťstupňovú prevodovku a nový dvakrát preplňovaný turbo štvorliter V-8, ktorý bol doposiaľ len v športových vozidlách typu GT. Tu je v plnej kráse:

 

3. Honda NSX

Športová legenda 90. rokov sa vracia späť! Jej výroba sa skončila v roku 2005, no Japonci sa tento rok pokúsia o jej znovuzrodenie. Dizajnovo sa od svojej poslednej predchodkyne nebude líšiť takmer vôbec, no jej funkčnosť bude viditeľná a hlavne cititeľná. Podobne ako Mercedes Benz triedy E bude mať dvakrát preplňovaný vidlicový šesťvalec, no pod kapotou skrýva aj ďalšie tajomstvo v podobe troch elektromotorov. Hybrid tak bude mať celkový výkon okolo 400 koní. Vstane Honda NSX z popola ako bájny fénix? 

4. Audi R8

Tento rok sa na cestách budete môcť stretnúť aj s novou Audi R8 v prevedeniach 4,2 V8 a 5,2 V10, ktorú mimochodom zdieľa s Lamborghini Huracan. Novinkou by malo byť hybridné, či dokonca čisto elektrické prevedenie vozidla. Čo sa týka dizajnu, ten sa pozmení len v malých detailoch, no na kráse jej rozhodne neubudne.

5. BMW M2

Ani BMW nezaostáva s novinkami a na automobilovom trhu sa šepká o novom trojlitrovom radovom šesťvalci s dvomi turbami. Jeho výkon okolo 350 koní reguluje 6 stupňový manuál alebo 7 stupňová automatika. Nástupca staršieho coupé  bude mať so svojou silou ustlané na ružiach. 



Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Top 5 áut roku 2015 - toto sú oni!