Nudné čakanie na prechode pre chodcov je odteraz minulosťou!

Čakanie na zelenú nikdy nebolo zábavnejšie! Tentokrát sa však na čakanie budeme pozerať zo strany chodcov. Pokým totiž vy sedíte v pohodlí a teplúčku vášho auta a prechádzate cestou, von stojí na prechode pre chodcov pár ľudí, ktorí vám ticho závidia a čakajú, čakajú... kým naskočí zelená a budú môcť prejsť na druhú stranu cesty. A to je teda celkom nudné.

Tím kreatívnych študentov dizajnu dostal v roku 2012 skvelý nápad. Miesto klasického tlačidla na semafore chceli nainštalovať dotykový displej, na ktorom sa budú môcť hrať interaktívnu hru pong proti sebe dvaja ľudia stojaci na opačných stranách prechodu pre chodcov. Ich nápad mal obrovský úspech, aj keď to bola len vizualizácia a vďaka podpore miliónov ľudí, ktorí myšlienke povedali áno, nakoniec došlo aj na realizáciu. Pred niekoľkými týždňami za pomoci developerov a techniky svoj nápad uskutočnili . Prvá platforma s hrou pong na semafore sa nachádza pred univerzitou HAWK v nemeckom meste Hildesheim.

Ľudia sú z tohto zariadenia nadšení, usmievajú sa a pri čakaní na zelenú hrajú proti sebe zápasy v "streetpongu". Vynález má taký obrovský úspech, že sa stal doslova turistickou atrakciou a ľudia z okolitých miest sa chodia do Hildesheimu hrať zápasy v streetpongu. Keď s tým raz začnete, neviete prestať. Nápad mobilnej platformy zavedený na semafore má však oveľa hlbšiu myšlienku. Prostredníctvom týchto zariadení by mohlo byť učenie detí o pravidlách cestnej premávky oveľa zábavnejšie a zaujímavejšie. 

Uvítali by ste niečo podobné aj u nás?

Zdroj:

Text: Autobazar.SK, hawk-hhg.de

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nudné čakanie na prechode pre chodcov je odteraz minulosťou!