V Trnave vyrobili prvé vozidlo Peugeot 208 s elektrickým motorom

Štyri mesiace od začiatku výroby novej generácie modelu Peugeot 208 v trnavskej automobilke Groupe PSA Slovakia bolo vyrobené aj prvé toto vozidlo s elektrickým motorom. Závod tak reaguje na celosvetovú požiadavku zníženia emisií CO2, platnú od roku 2020. 

Zdroj: TASR

„Priemysel vo svete čelí v súčasnosti viacerým výzvam, brexitu a nárastu informatizácie výrobných procesov, ale u automobilového sa k tomu pridáva aj potreba inovácií v súvislosti s autonómnou dopravou, a takisto dramatické zníženie CO2," povedal personálny manažér trnavskej automobilky Ľubomír Kollár. Jediná odpoveď na splnenie emisných noriem je podľa neho výrazný nárast predaja elektrických vozidiel.

Historicky prvý elektromobil na výrobnej linke vyrobili v Trnave 27. marca. Prieskum dopytu po elektromobiloch zatiaľ vedenie spoločnosti nezverejňuje, ale predpokladá postupný nárast a vývoz väčšiny tejto produkcie do zahraničia, rovnako, ako je to pri všetkých typoch vozidiel, ktoré sa v Trnave vyrábajú.

Zdroj: TASR

Vlani vyrobil závod Groupe PSA Slovakia celkovo 352 082 vozidiel, pre tento rok verí v zvýšenie tohto objemu. Bol by to už ôsmy po sebe idúci rok medziročného nárastu. V závere uplynulého roka v Trnave vyrobili za viac ako 12 rokov trojmiliónte auto.

Zdroj: TASR

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / V Trnave vyrobili prvé vozidlo Peugeot 208 s elektrickým mot...