Úpravca ABT sa pozrel aj na kempingové T6.1

Nemecký úpravca vozidiel VW, teda vozidiel z celého koncernu Volkswagen, nemá problém ani s úpravou úžitkovej časti ponuky. Ukázal to už viackrát a teraz prichádza s transformáciou verzie určenej na kempovanie. ABT však nezačalo s klasickou alternatívou California, ale postavilo si svoj karavan od základu na modeli Transporter T6.1.

Dôvodom na takéto konanie je aj fakt, že nová California bude onedlho výlučne postavená z modelu Multivan T7, čo hrá práve vozidlu s označením ABT XNH do karát. Ak by ste chceli vedieť, čo znamená tajomne čínsky vyzerajúce spojenie písmen, tak je to len skrátka od označenia Explore New Horizons. No a to je v preklade nabádanie ku preskúmaniu nových miest.

Foto: ABT

Samotný Transporter, ako počiatočný bod, nevyzerá úplne ako základný Transporter a vyzerá luxusnejšie. ABT pridalo kompletný balík doplnkov okolo auta, čo znamená zmenené nárazníky, ale aj bočné prahy. V procese transformácie využil úpravca aj disky obuté do pneumatík Goodyear Eagle F1. Premenu vozidla prináša aj maska chladiča od ABT. Úpravca však nepristúpil ku zmene pohonnej jednotky a ani ku jej úprave. Táto prestavba štandardne využíva dvojlitrový motor TDI, ktorý má celkom štandardný výkon 110 kW (150 k) a na výber je zo šesťstupňovej manuálnej prevodovky, ktorá ale bude tou trochu prehliadanou voľbou, lebo bude v tieni 7-stupňového automatu s dvomi spojkami.


Foto: ABT

Interiér modelu sa tiež líši od štandardného Transporteru, čo je asi logické, ale aj od štandardného modelu California, ktorý bol v ponuke T6.1 ešte stále nedávno. Tu sa ABT spojilo s externou firmou a prizvalo do kooperácie firmu Vaning GmbH. Táto prizvaná firma sa vrhla na interiér, ktorý využíva materiály odolné voči poškriabaniu a drevené panely. Veľa prvkov je z odľahčených odliatkov, ktoré sú vyrobené špeciálne pre ABT XNH. Je to z dôvodu, aby celková hmotnosť ostala stále na rozumnej úrovni. Interiér využíva aj ovčiu vlnu a recyklované materiály na izoláciu. To znamená, že s ABT XNH sa dá fungovať počas celého roka.


Foto: ABT

Interiér modelu prináša malú kuchyňu s dvojhorákovým varičom, umývadlom a chladničkou. V prednej časti sa dá vysunúť stôl, ktorý oddeľuje prednú časť a obývaciu zadnú časť. Zadná trojitá lavica sa preklápa na posteľ. V interiéri je tiež niekoľko odkladacích priestorov po bokoch a v prípade pekného počasia je možné druhú kuchyňu s plynovým horákom vysunúť zo zadnej časti. O zabezpečenie prívodu energie sa má starať batéria Li-Ion, ktorá poháňa vstavané zariadenia.


Foto: ABT

Úpravca ABT ukázal svoj model XNH na výstave v Bavorsku. Výstava f.re.e je zameraná na cestovanie a voľný čas. Úpravca plánuje postaviť 500 kusov XNH, ktoré vyrobí v spolupráci s Volkswagen Group Services v Hannoveri v Nemecku. Táto verzia T6.1 bude výlučne európskou záležitosťou, ktorú úpravca nemá v pláne vyvážať nikde mimo. Veď už len samotný počet 500 kusov je celkom obmedzená séria. Tento model určite predstaví alternatívu ku štandardnému Volkswagenu California, ktorý tiež ponúka možnosti kempovania a má rovnako výsuvnú vyklápaciu strechu, ktorá doplňuje ďalšie lôžka. Tieto sú však vďaka tenkej vrstve strešného stane nevhodné do príliš studených podmienok. A ak by ste chceli vedieť cenu, tak tá je otázna a záleží aj od celkovej konfigurácie vozidla. Veď predsa musí zohľadniť viacero atribútov.


Foto: ABT

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: ABT

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Úpravca ABT sa pozrel aj na kempingové T6.1