Blog motoristických nadšencov

Mercedes “skoro” AMG za cenu Fabie!

17. apríl 2024

Mercedes, trojcípa hviezda je symbol luxusu, ktorý poznajú celé generácie. Autá, ktoré sú ako predstaviteľmi luxusných, pohodlných a prestížnych áut, tak aj rady športových vozidiel, ktoré vo svete motošportu ukazujú svoje kvality celému svetu. Tí, ktorí túžia po spojení športovej duše a elegancie Mercedesu vlastnej, volia verzie AMG. Lenže tie aj čosi stoja. A potom tu máme kúsky, ktoré sa ako AMG môžu tváriť, no klamú telom.

Lamborghini Huracan STJ je posledným s V10, alebo nie?

17. apríl 2024

Lamborghini vytvorilo model Huracan ako nástupcu modelu Gallardo, čo znamená, že za prednými sedadlami bol stále umiestnený motor V10. A táto unikátna koncepcia, ktorú má vlastne málokto iný, teda už nikto, bude o chvíľu končiť, podobne ako skončilo Audi R8. Je možné, že sa pod kapotu dozadu nasťahuje motor z modelu Urus, ale to je ešte príliš skoro konštatovať. Ale rozhodne môžeme očakávať nejaký druh čiastočnej hybridnej pomoci.

Toto auto stratilo za 2 roky 53 000 € z hodnoty!

15. apríl 2024

Prepad ceny áut je dvojsečná zbraň. Je to realita, ktorú treba prijať. Na jednej strane je to negatívom pre majiteľov, nikto nemá rád, ak jeho majetok stráca na hodnote. Na strane druhej tu zas máme kupujúcich, ktorí takýto pokles ceny logicky berú pozitívne. A pri niektorých autách vie byť pokles naozaj extrémny. Máme tu jeden prípad, ktorý inak aj z nesmierne drahého auta spraví o poznanie dostupnejšiu voľbu. Otázkou je, či aj atraktívnejšiu.

Elektrické Xiaomi predstavené, Tesla má problém!

12. apríl 2024

Elektromobily sú v súčasnosti ohromným trendom. Napriek tomu, že ich predaje a očakávania automobiliek nedosuahujú úrovne, ktorú by si samé predstavovali. Šanca masovejšie uspieť je vetdy, ak automobilka dá svojmu elektromobilu nejakú pridanú hodnotu navyše. Ak sa auto stane ikonické, zaujímavé alebo v niečom odlišné. Príkladom je taká Tesla. Stvorila do istej miery kult, elektromobil, ktorý je víziou budúcnosti, je tak trochu počítačom na kolesách a pridáva k tomu atraktívny vzhľad. Iste, má svoje problémy ohľadom kvality a spoľahlivosti, avšak je stále atraktívna. A na podobnú vlnu chce nasadnúť aj Xiaomi!

Lamborghini má nové logo, krok k lepšiemu?

10. apríl 2024

Podľa čoho na ceste spoznáte konkrétne auto? V mnohých prípadoch podľa karosérie, no v záplave rôznych modelov sa človek už môže strácať. Aj znalca áut občas nejaký model prekvapí, vtedy príde vhod logo automobilky. Kedysi boli logá hotovými umeleckými dielami, napríklad ikonická soška Spirit of Ecstasy značky Rolls-Royce je legendou. Štandardom boli plastické logá, mnoho krát rôznych farieb, postupom času prichádzali automobilky s ich novými verziami. A zmeny sa dočkalo aj Lamborghini.

Nový Mustang pozná slovenské ceny, aké sú všetky možnosti?

10. apríl 2024

Ford Mustang patrí bezpochyby medzi Najviac ikonické autá, ktoré u nás môžete kúpiť. Je to symbol slobody, symbol výkonu a pre niekoho aj symbol pretáčavého chovania. Ford Mustang už na náš trh prichádza vo svojej najnovšej verzii. Je to síce nová generácia, ako ju označuje výrobca, ale stále vyzerá ako facelift. To nič nemení na fakte, že u nás bude vozidlo dostupné iba s 5-litrovým osemvalcom a dvomi druhmi karosérie. Čo všetko toto vozidlo ponúkne a za koľko?

Mustang bude poctivý V8 aj naďalej!

08. apríl 2024

Ford je automobilkou, ktorá má veľkú zásluhu na celosvetovom rozvoji automobilizmu. Časom priniesla aj lahôdky, za ktorými sa zalizuje každý milovník áut, rovnako aj laik. Napríklad taký Mustang. To je ikona od svojho počiatku. Platí to aj o historických kúskoch, rovnako aj o novinkách. Smerovanie Fordu žiaľ vzbudzovalo obavy a predpokladalo sa, že veľké motory z ponuky vymiznú. Našťastie sa tomu tak nestane a minimálne Mustang bude Mustangom aj naďalej.

26 ročný Opel ako stroj času na predaj!

05. apríl 2024

Opel je automobilkou, ktorá počas svojej histórie zaznamenala srmhlavý pád. Je dosť možné, že mladším ročníkom už značka Opel nič moc nehovorí, no v 90-tych rokoch šlo o tie najpredávanejšíe autá vôbec! Corsa, Astra a Vectra bola trojica modelov, ktorú poznal úplne každý. Dnes je doba iná a populárnejšie sú hlavne iné značky. No ak chete zažiť závan retro 90-tych rokov, tento Opel Vectra je tou asi najlepšou vstupenkou.

Slovenské lietajúce auto AirCar sa bude vyrábať v Číne!

04. apríl 2024

Čínska spoločnosť začne vyrábať slovenské lietajúce auto AirCar. Cena licencie je vysoká.

Čo ponúka elektromobil Xiaomi za 27 697 €?

04. apríl 2024

V Číne vyrastá nová konkurencia, ktorá zatrasie svetom elektromobilov. Známy výrobca elektroniky predstavil elektromobil, ktorý zaujme!

BMW 3, aké sa dnes už nedá kúpiť za dostupné peniaze!

01. apríl 2024

BMW triedy 3 patrí medzi najpopulárnejšie modely značky. Dôvodom je na BMW vcelku dostupná cena v spojení s dojmom prémiovosti a radosti z jazdy. Toto platilo predovšetkým pre staršie kúsky, kedy bol samozrejmsoťou pohon zadných kolies. To sa dnes už nevída, BMW bolo práve týmto výnimočné. Nehovoriac o legendárnej generácií E46, ktorá je pre mnohých atraktívna dodnes. Lenže v dobrom stave stojí naozaj príliš veľa, občas ale aj motyka vystrelí.

Duster v totálnom základe, dokonca bez rádia!

29. marec 2024

Dacia Duster svojho času vzbudila naozaj extrémnu vlnu záujmu. Dôvod? Šlo o široko ďaleko najdostupnejšie auto svojej triedy, aké sa dalo na našom trhu vôbec zohnať. Cenovo bolo na úrovni kompaktných áut od iných výrobcov. A pritom šlo o o SUV. Neskôr prišla aktualizovaná verzia a nedávno sa objavila celkom nová. Tá mnohých prekvapila, jedná sa o naozaj atraktívne a dizajnovo vydarené auto. Na niektorých trhoch sa objavila totálne základná verzia, ktorá je mimoriadne zaujímavá.

Krásny Jaguar lacnejší ako Octavia!

27. marec 2024

Každý človek chce mať pekné auto. Niekde vnútri po tom túži naozaj každý. Môže ísť pokojne aj o človeka, ktorý má vzhľad na totálne poslednom mieste. Aj ten, kto túži po maximánej praktickosti a ideálnom pomere cena/výkon nechce jazdiť v krabici od mlieka. Niekedy len pekné auto nestačí, mnoho vodičov túži po určitej unikátnosti. Vtedy ostáva len hľadieť na značky, ktoré nie sú na našich cestách celkom bežné. Taký Jaguar to do bodky spĺňa. Ide o auto, ktorým okamžite zaujmete hneď na prvý pohľad. Niekedy takáto výnimočnosť stojí naozaj veľké peniaze, no občas sa nájde aj výnimka.

Označil Fisker za najhoršie auto. Automobilka sa vyhráža!

25. marec 2024

Trh s elektrickými autami sa stále rozširuje a prichádza do neho množstvo mien, ktoré bežnému človeku nemusia nič hovoriť. Jednou z takých automobiliek je iste aj americký výrobca Fisker. Nesie meno majiteľa, dánskeho dizajnéra Henrika Fiskera, ktorému už jedna automobilka skrachovala, no neúspechom sa nedal odradiť. Jedným z jeho naslávnejších počitov je iste Fisker Karma, auto, ktoré zaujalo a mnohými bolo považované za priameho konkurenta pre Teslu. Masovej slávy sa jej nedostalo, minulý rok značka Fisker chcela spraviť na trhu zlom v segmente elektrických SUV a priniesla model Ocean. Ten však očividne nedopadol tak dobre, ako si značka predstavovala.

Cesta k moru elektromobilom, takmer 6 hodín na nabíjačkách!

22. marec 2024

Elektromobily boli v posledných rokoch stále viac protežované, často krát aj na úkor logických argumentov. Iste, elektromobil človeka po prvom zvezení fascinuje a každému sa musí zapáčiť. Dynamika, trochu sci-fi technológia, nízka hlučnosť. Praktická stránka je však už inou vecou. Pokiaľ používate auto na pár kilometrov denne na cestu do práce, asi na mnohé nedostatky ani nenarazíte. No pokiaľ chcete s elektromobilom absolvovať dlhšiu cestu, budete ho preklínať.

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog