Tento Lexus má takmer 1 600 000 km! Môžete si ho požičať!

Autá s extrémnym nájazdom sa pravidelne objavujú v motoristických magazínoch a portáloch. 500.000 km je už takmer klasikou, 1.000.000 km je už poriadna porcia. Najvyššie nájazdy majú väčšinou japonské autá, ani v tomto prípade to nebude inak. Tento Lexus LS z roku 1996 má za sebou poriadne dlhý príbeh.

Spoločný milión míľ

Toto auto nemá prvý majiteľ, prešlo mnohými rukami. Súčasný majiteľ Matt Farah je motoristický novinár. Na svojom Lexusu LS si zaumienil prejsť 1.000.000 míľ. To znamená 1.609.344 km. Keďže to sám nestíha, tak prišiel s pomerne netradičným riešením. Svoje auto záujemcom požičiava ak si chcú spraviť v USA road trip. Momentálne má za sebou 1.581.985 km, takže sa pomaly blíži k svojmu cieľu. Dvojica, ktorá má momentálne auto požičané sa vybrala do servisu na preventívnu prehliadku zistiť, v akom stave auto je. Hlavným dôvodom zastavenia boli vibrácie od zadnej nápravy. Mechanika prekvapilo, že motor je dodnes pôvodný a pravdepodobne nebol nikdy ani rozložený. Bez problémov dokonca funguje aj klimatizácia. Najväčšími vadami tak sú len úniky oleja, ktoré sú však bežné aj pri starších autách s výrazne nižším nájazdom. Problémom je rozbitý silentblok diferenciálu zadnej nápravy, ktorý spôsobuje spomínané vibrácie. Vzhľadom na to, že by oprava trvala príliš dlho sa dvojica cestovateľov rozhodla pokračovať ďalej. Aj mechanik potvrdil, že zvyšných

Zdroj: Autoroad.cz

8.000 km, ktoré cestovateľom ešte ostávajú s pravidelnými intervalmi na výmenu oleja Lexus bez problému zvládne. Opotrebenie je viditeľné aj na interiéri. Sedadlá, riadiaca páka aj volant vyzerajú primerane na počet najazdených kilometrov. Spomeňme ešte spotrebu, s ktorou sa záujemcovia o požičanie musia vysporiadať. V USA je síce benzín extrémne lacný, no 17 litrov na 100 km je aj tam poriadne dosť. Napriek tomu, že tento Lexus má hromadu drobných problémov, s najväčšou pravdepodobnosťou však svoj cieľ, 1.000.000 míľ čoskoro zvládne.

Zdroj: Autobazar.sk, Autoroad.cz

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tento Lexus má takmer 1 600 000 km! Môžete si ho požičať!