Najväčší stroj sveta vs. nákladný automobil vs. žena za volantom

Žena za volantom. Často sú za týmto opisom tie najbizarnejšie nehody, aké si možno predstaviť. Nestáva sa často, že žena "zroluje" nákladný automobil. Tejto vodičke sa to podarilo.

Belaz vs. Kamaz

Najväčšie auto na svete odvezie 450 ton. Čo ak za volantom najväčšieho auta na svete sedí žena? Vodičke obrovského Belazu z Ruska sa podarilo naraziť do neoficiálneho kráľa ciest, ruského Kamazu.

Zdroj: rt.com  

Súboj Titanov

Vodiči nákladných áut dobre poznajú pocit za volantom veľkého stroja. Nadhľad sa však v sekunde stráca s príchodom ešte väčšieho kolosu. Súboj Titanov. Tak by sa dalo nazvať stretnutie najväčších mašín sveta a situácia, kedy najväčší sklápač sveta "šliapne na päty" najväčšiemu stroju ruských ciest.

Parametre

Pohon Belazu zabezpečujú 2 naftové turbodieselové motory s priamym vstrekovaním paliva. Každý 16-valcový mega motor disponuje výkonom výkonom 1715 kW pri 1900 otáčkach za minútu. Poďme rátať. 1 valec disponuje objemom 4 litre. Každý motor - objem 65 litrov. Výsledný krútiaci moment každého z nich 9313 Nm pri 1500 otáčkach za minútu.

Zdroj: rt.com

Zaujímavosti

Ďalšou zaujímavosťou sú údaje týkajúce sa výmeny oleja. Každý z motorov potrebuje na chod 269 litrov oleja. Zaujímavé čísla poskytne aj objem chladiaceho systému. Až 890 litrov. Čerešničkou na torte je neskutočná výdrž v extrémnych podmienkach. Naštartovať tento stroj aj za extrémnych podmienok? Žiaden problém, zabezpečí to predhrievací systém. Stroj s brutálnym pohonom určený do baní operuje v rozsahu teplôt od -50 do +50⁰ Celzia!

"Vodička prešla autom nákladné vozidlo"

Nehoda z uhoľných baní na Sibíri sa stala hitom internetu. Vidieť podobnú nehodu, kedy za volantom "sedí žena," sa len tak nepodarí. Žena však výnimočne "nedobila vlny internetu" hlúpou nehodou na parkovisku. Ako sa nehoda stala? Z pohľadu vodiča obrovského stroja si nevšimla cisternu, ktorá do bane priviezla nákladné hmoty. Vodička však náraz do Kamazu takmer nepostrehla. Veľkosť Belazu nedáva menším vozidlám šancu. K čomu nehodu prirovnať? Je to asi ako prejsť Smart s kamiónom.

Zdroj: rt.com

Belaz - monštrum extrémnych rozmerov

Rozmery stroja vyrážajú dych. Dĺžka 20,6 metra, výška 8,2 metra, šírka 9,9 metra. Rázvor náprav až 8 metrov. BELAZ je kolos, ktorý rozhodne nechceš vidieť nad svojím štvorkolesovým miláčikom. Disponuje rozmermi, ktoré z neho robia "luskáčik" všetkého, čo mu príde do cesty.

Alibi pre "luskáčik nákladných áut"

38-ročná pracovníčka v bani s poriadnou praxou za volantom ťažkej techniky má alibi. Aj na základe fotografií z nehody vidieť, že prehliadnuť obrovský Kamaz, vzhľadom na veľkosť riadeného vozidla, nie je tak ťažké.

Zdroj: rt.com

Kuriózna pokuta

Skóre 1:0 pre Belaz. "Stretnutie" skončilo kuriózne nízkou pokutou. Vodička zaplatí 500 rubľov, v prepočte asi 7 eur. Pri nehode nebol nikto, okrem Kamazu, zranený. Na orechy zabudni. Reč je o demolovaní nákladných áut. Čo sa stane, keď za volantom monštra sedí žena a pod kolesami Belazu skončí nákladný automobil? Sleduj video.

Zdroj: Autobazar.sk, rt.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najväčší stroj sveta vs. nákladný automobil vs. žena za vola...