Najväčší pojazdný žeriav na svete

Liebherr LTM 11200-9.1 nie je možné prehliadnuť. Vďaka pôsobivým parametrom a gigantickým rozmerom priťahuje pozornosť všade, kde sa objaví. Je neprehliadnuteľný a zaujme nielen v pohybe. Pozri si najväčší skvost ťažkej techniky dnešných čias. Čo dokáže toto monštrum?

Liebherr LTM 11200-9.1 nie je možné prehliadnuť. Vďaka pôsobivým parametrom a gigantickým rozmerom priťahuje pozornosť všade, kde sa objaví. Je neprehliadnuteľný a zaujme najmä v pohybe. Pozri si najväčší skvost ťažkej techniky dnešných čias. Čo dokáže toto monštrum? Meria 100 metrov a nad zem zdvihne predmety s hmotnosťou až 1 200 ton. Váži pritom 108 ton. Akú rýchlosť dosahuje tento kolos? Dokáže dosahovať rýchlosť až 75 km/h. Čo sa týka pohybu na cestách, môže sa pohybovať na vozovke bez obmedzení, keďže disponuje cestou homologáciou pre bežnú prevádzku.

Liebherr LTM 11200-9.1 je najväčší a najsilnejší pojazdný žeriav sveta. Najväčšia výhoda? Môže operovať v bežnej premávke. Teleskopický žeriav od Liebherru, dokáže zdvihnúť 1 200 ton, ruka je dlhá 18,3 metra, dĺhá 100 metrov. 

Pohon vozidla zabezpečuje osemvalcový turbodiesel s výkonom 500 kW (680 koní) a krútiacim momentom 3 000 Nm. Motor je vyrobený na objednávku od Liebherru. 

 

Osobitným motorom disponuje aj samotný žeriav, jeho výkon je 270 kW, 367 koní a krútiacim momentom 1 720 Nm. Objem palivovej nádrže je 600 litrov, motor žeriava má objem 300 litrov. Kde možno tento kolos využiť? Pri obrích stavbách, pri výstavbe jadrových elektrární, atď. Práca s ním je možná len za špeciálnych podmienok.Ako hodnotíš schopnosti tohto kolosu? 

Zdroj: liebherr.comZdroj: liebherr.comZdroj: liebherr.comZdroj: liebherr.comZdroj: liebherr.comZdroj: liebherr.comZdroj: liebherr.comZdroj: liebherr.com

Zdroj: liebherr.com 

Zdroj foto: liebherr.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najväčší pojazdný žeriav na svete