Polícia chcela zatajiť svoje nové auto, teraz ho pozná každý!

Políciu na celom svete vnímajú ľudia rôzne. Niekde je pre nich synonymom bezpečia, v niektorých krajinách k nej ľudia pristupujú s poriadnou dávkou nedôvery. Jedno má však polícia spoločné na celom svete, v mnohých prípadoch je vnímaná len ako organizácia na zbieranie pokút do štátnej kasičky. Na cestách to platí dvojnásobne. Preto musí polícia hľadať rafinované cestičky, ako vodičov skasírovať ešte viac. Lenže na Novom Zélande sa to celkom nepodarilo.

Utajené auto, ktoré je už verejne známe

Meranie rýchlosti je jedným z najefektívnejších spôsobov výberu pokút. Policajti boli hlavne v minulosti naozaj kreatívni, alebo premotivovaní. Výnimkou nebolo meranie spoza stromu, z priekopy, cez kríky. Takéto kuriozity už našťastie miznú. O zaujímavom prípade pri postupe polície na Novom Zélande informoval portál motor1.com.

Zdroj foto: motor1.com

Austrália bola donedávna krajinou, ktorá bola ohľadom merania rýchlosti považovaná za vzor, kde zvíťazila zdravá logika. Prečo? V niektorých štátoch boli totiž miesta, na ktorých polícia merala, označené. Presne tak, pred miestom, kde mohlol byť radar bola značka. Myslíte si, že je to zbytočné? Nie tak celkom. Ak polícia chcela, aby v danom rizikovom úseku šli vodiči pomalšie, nebolo efektívnejšieho riešenia. Zoberte si to na sebe, spomalili by ste na mieste, ktoré je označené že na ňom polícia meria? Pravdepodobne áno. A šli by ste pomalšie na mieste, na ktorom by sa dalo ísť aj rýchlejšie a nebolo by označené? Asi nie. V niektorých štátoch to však už zrušili, bude sa tu merať tak ako u nás, kdekoľvek. Zaujímavosťou je, že napríklad v štáte Nový Južný Wales polícia ukázala svoju pravú tvár. Oháňala sa tým, že meranie na označených miestach mení len kvôli bezpečnosti vodičov a jediné čo urobí je to, že sa presunie inde. Lenže pokiaľ počas platnosti starého systému merali radarmi 7 000 hodin mesačne, teraz merajú 21 000 hodín mesačne. Skrátka zistili, že ak môžu merať kdekoľvek tak sa im kasa naplní viac. Takže nejde o nič iné, len výber pokút.

Zdroj foto: motor1.com

Zaujímavá situácia sa odohrala aj na Novom Zélande. Tam miestna polícia zverejnila fotku, na ktorej bolo jej nové auto určené na skryté meranie. Aby svoju novinku utajila, chceli auto ukryť. Prvým riešením bola čierna silueta. Lenže silueta je naozaj detailná, vďaka ktorej sa miestnym nadšencom podarilo zistiť, že ide Holden Equinox. A pritom stačilo spraviť zo siluety machuľu a identifikácia by bola bez najmenšej šance. Novozélandská polícia však spravila nečakaný krok, svoju chybu si verejne na sociálnej sieti priznala. Aspoň to je čosi, čo sa len tak nevidí.

Zdroj foto: motor1.com

Zdroj: motor1.com

Zdroj foto: motor1.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Polícia chcela zatajiť svoje nové auto, teraz ho pozná každý...