Les plný vrakov v americkej Georgii láka turistov z celého sveta

Netradičnú turistickú atrakciu s názvom Old Car City USA nájdete v meste White v štáte Georgia. Na ploche 34 akrov lesa je tu ukrytých viac ako 4000 vrakov starých klasických amerických áut. Ide o najväčšie vrakovisko klasických áut na svete. Prechádza ním až 6 km turistických trás. Okrem osobných automobilov môžete naraziť aj na nákladné autá, dodávky, a dokonca aj na pár školských autobusov. Medzi vrakmi sa nachádzajú aj skutočne špeciálne kúsky - auto, ktoré si len pár mesiacov pred svojou smrťou kúpil Elvis Presley či auto, ktoré kedysi používal Johny Cash. Väčšina áut v lese pochádza zo začiatku 20. storočia.

Majiteľom tohto múzea vrakov a autorom myšlienky je Američan Walter Dean Lewis, ktorý sa narodil a vyrastal na vrakovisku. Jeho rodina kúpila pozemky ešte v roku 1931 a venovala sa tu biznisu s autami. Walter začal postupne umiestňovať do lesa rôzne vraky a ostatné už ponechal na prírodu. Tá sa s nimi poriadne vyhrala. Niektoré stromy vyrastajú priamo z vozidiel alebo sú do nich rôznym spôsobom vrastené, autá sú pokryté vegetáciou a hrdzou. Vraky sa v podstate stali súčasťou lesa, ktorý ich pohltil.

Prostredie, ktoré vzniklo spojením prírody a hrdzavých klasických áut, je veľmi fotogenické. Aj preto ho ročne navštívia stovky turistov z celého sveta, medzi nimi veľké množstvo fotografov. Vstup stojí 15 dolárov, v prípade, že chcete fotiť, si priplatíte ďalších 10 dolárov.

Samozrejme, projekt má mnoho odporcov, ktorí tvrdia, že len necháva zhniť históriu. Nájdu sa však aj takí, ktorí to celé považujú za umelecké dielo. Ku ktorej skupine sa prikláňate vy?

Zdroj: Autobazar.sk, YouTube.com/Great Big Story, oldcarcityusa.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Les plný vrakov v americkej Georgii láka turistov z celého s...