Nové vnútornosti pre starý kabát, to je obnovený Jaguar E-Type

Jaguar E-Type je považovaný za najkrajšie auto v histórii. Potvrdzujú to početné ankety, aj keď mu na chrbát dýcha historický model Citroën DS. Jaguare si v Británii vážia preto aj k restomodu, čiže použitiu moderných komponentov do starého auta, pristúpili celkom citlivo.

Restomod spravila firma Woodham Mortimer, ktorá má skúsenosti z reštaurovania takýchto áut a ich prípravy na preteky. Tento model dostal názov WM Sport GT. Vylepšeniami prešli teda mechanické komponenty, ale tiež aj interiérové prvky. Dokonca niekoľko zmien nastalo aj na samotnej karosérii.

Foto: Woodham Mortimer

Od základného historického modelu sa tento model odlišuje širšou karosériou, ktorá dostala nové chrómové prvky. Nie je to kolotoč, ale oproti pôvodnému pár detialov pribudlo. Toto má byť pre Jaguar E-Type niečo podobné ako robí Singer pre staré Porsche. Na nárazníkoch chýbajú zvislé prvky, ale aj napriek tomu vyzerá táto kombinácia famózne.

Do interiéru sa dostalo veľa kože a alcantary, najmä na nových sedadlách. Prerodom prešli aj pedále a volant GT. Aj napriek modernejším tvarom sa stále tieto prvky do auta hodia.


Foto: Woodham Mortimer

Najviac sa však udialo pod kapotou nádherného kupé. Originál nahradil nový motor s objemom 4,7 litra, ktorý dosahuje približne 294 kW (400 k). Päťstupňovú manuálnu prevodovku vyrába a skonštruovala samotná firma Woodham Mortimer. Na zadné kolesá ide výkon a krútiaci moment cez samosvorný diferenciál Powerloc. Na zadných diskoch sú obuté pneumatiky Avon, ktoré majú dobový tvar a aj vzor.


Foto: Woodham Mortimer

Výrazným krokom vpred je použitie odvetrávaných kotúčov bŕzd so šesťpiestikovými strmeňmi vpredu a štvorpiestikovými vzadu. Jazdné vlastnosti zlepší aj nový plne nastaviteľný podvozok a tiež nové stbilizátory. Nie je to len o drsnej jazde, ale podvozok poskytuje aj značnú dávku komfortu.

Woodham Mortimer oznámil, že cena bude, podľa výbavy, medzi 330 a 350-tisíc britskými librami. To je menej ako obnos, ktorý Singer požaduje za svoje vylepšené Porsche.


Foto: Woodham Mortimer

Zdroj: Autobazar.sk
Zdroj foto: Woodham Mortimer

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Nové vnútornosti pre starý kabát, to je obnovený Jaguar E-Ty...