34-ročný Holanďan urobil zo svojej Corvetty auto na diaľkové ovládanie

IT-čkár Bjorn Harms sa pred 2 rokmi rozhodol, že si konečne splní svoj detský sen, ku ktorému ho inšpiroval film Návrat do budúcnosti. Už od mala túžil po aute na diaľkové ovládanie v životnej veľkosti. Zadovážil si teda Corvettu C6 z roku 2006 a pustil sa do prerábky.

Zostrojil si univerzálny ovládač, vďaka ktorému môže ovládať rôzne druhy motorčekov, ktoré pripevnil na ovládacie časti vozidla. Auto ovláda 4-kanálovým transmiterom. Dokáže ovládať brzdy, radenie, plyn a volant.

Znie to jednoducho, rozhodne to však také jednoduché nebolo. Len rok mu trvalo, kým zostrojil samotný ovládač. Veľa času investoval do cibrenia bezpečnosti a testovania. Nezabudol ani na tzv. fail-safe systém - ak sa auto dostane mimo dosah jeho transmitera, začne automaticky brzdiť. Transformácia Corvetty na RC auto ho stála asi 3500 €.

             

Corvetta skrýva pod kapotou 6-litrový motor V8 s výkonom okolo 404 koní. Top speed je 300 km/h. Technicky by bolo možné, aby vozidlo šlo tak rýchlo aj na diaľkové ovládanie, ale, ako Bjorn sám vraví, nebolo by to príliš rozumné.

Holanďan má veľa fanúšikov, ktorým sa jeho projekt páči, nájdu sa však aj odporcovia, ktorí si myslia, že je to šialené a nebezpečné. Corvettu plánuje predať a pustiť sa do podobného projektu na inom aute. Jej aktuálna hodnota je 30 000 €.

Zdroj: Autobazar.sk, YouTube.com/Barcroft Cars

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / 34-ročný Holanďan urobil zo svojej Corvetty auto na diaľkové...