Sony predstavilo koncept auta, sériovo ho robiť nebude

Sony spravilo celkom nečakaný krok. Na výstave CES, čo je skratka od Consumer Electronics Show, predstavila svoje auto. Výstava elektroniky nie je práve tým miestom, kde by výrobcovia áut húfne predstavovali nové modely. Koncepty si už v ostatnej dobe niektorí chystajú, ale od Sony to nečakal nikto.

Výrobca elektroniky teda predstavil svoj návrh ako by mali autá vyzerať. Koncept Vision-S je triezvo a moderne pôsobiace vozidlo. Každému je ihneď jasné, že žiadne nákupy spaľovacích motorov tu neprebiehali. Vision-S má pohon na elektrickú energiu.

Foto: Sony

Vozidlo vzniklo s jediným cieľom. Tým je ukázať svetu, čo vlastne elektronický gigant dokáže. Na vývoji konceptu sa podieľali aj také značky ako Nvidia, Continental, Bosch, ZF a Quallcomm. Len na rozpoznanie ľudí a objektov okolo auta má Vision-S až 33 senzorov a systémov. Tie monitorujú nielen priestor vonku, ale aj vnútri auta. V interiéri je priestor pre štyroch ľudí a každý má samostatné sedadlo. Presvetleniu pomáha presklená strecha.

Vnútri auta je veľa displejov, čo sa dalo čakať. Ale aj tu je stvárnenie naozaj jednoduché a bez výrazných výstrelkov. Koncept má podobné spätné zrkadlá ako Audi e-tron, čiže kombináciu displejov a kamier na malých tykadlách. Sony podotklo, že koncept je vybavený aj dobrým audiosystémom, pričom reproduktory sú schované aj v sedadlách.

Foto: Sony

Sony samotný koncept vyrobilo s producentom viacerých súčasných áut, s Magnou Steyr, ktorá sídli v Rakúsku a vyrába Mercedes-Benz triedy G a tiež Toyotu Supra a BMW Z4. O pohonnej sústave toho Sony veľa neprezradilo, lebo sériová výroba nie je aj tak reálna. Ale vieme aspoň to, že na každej náprave je jeden elektromotor s výkonom 200 kW (272 k), čo stačí na zrýchlenie na stovku za 4,8 sekundy a maximálnu rýchlosť 240 kilometrov za hodinu.

Keby sa náhodou predsa Sony rozhodlo k takémuto kroku, ku výrobe elektromobilov, tak by sa takýto model postavil proti Tesle Model 3, Lucid Air a Porsche Taycan.

Foto: Sony

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Sony

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Sony predstavilo koncept auta, sériovo ho robiť nebude