Renault prichádza so 7 miestnym crossoverom za 5 800 €!

Veľké auto stojí veľa peňazí. To je rovnica, ktorá platí takmer vždy. Lenže nie každý má veľa peňazí a je mnoho rodín, ktoré potrebujú veľké auto. Hlavne v rozvojových krajinách. Jednou z nich je napríklad India, kde napriek celkovému ekonomickému rastu bežní smrteľníci lepšie podmienky príliš nepociťujú. Našťastie automobilka Renault prichádza s cenovo dostupným riešením pre masy.

Auto pre celú rodinu za cenu jazdenky

Renault na svojich stránkach predstavil novinku, ktorá je zameraná len na indický trh. Práve ten má obrovský potenciál na rast, nakoľko v Indií pripadá na 1 000 obyvateľov len 22 osobných automobilov. To je nesmierne málo, miestni ľudia si však veľmi autá dovoliť nemôžu. Aby sa trh s automobilmi rozrástol, vláda prijala opatrenie, ktoré znižuje cenu vybraných vozidiel. Konkrétne pri autách do 4 metrov dĺžky a objemu motora do 1,2 litra pri benzíne a 1,5 litra pri nafte znižuje daň z 20% na 8%. Vďaka tomu vedia automobilky vyrobiť naozaj mimoriadne lacné vozidlá.

Zdroj: cardekho.com

Príkladom je aj Renault Triber. Francúzskym konštruktérom sa podaril naozaj husársky kúsok. Na dĺžku 3 990 mm dokázali dostať až 3 rady sedadiel. Iste, priestoru extra nie je, no 7 pasažierov sa odvezie. Batožinový priestor je minimálny, pri zložení zadného radu sedadiel je objem príjemných 625 litrov. Pod kapotou sa nachádza 1 litrový 3 valcový motor s výkonom 72 koní. To nie je vôbec veľa, vzhľadom na hmotnosť necelých 950 kg by to však malo stačiť. Prekvapí aj výbava. Štandardom je ABS, predné airbagy, dokonca aj klimatizácia a parkovacie senzory. To vôbec nie je bežné ani pri základných výbavách predávaných v Európe za cenu a titíce vyššiu. A práve cena je to najzaujímavejšie. V prepočte sa jedná len o 5 800 €, čo je skutočne fantastická hodnota. Uvidíme, ako na ňu zareaguje indický trh, pre ktorý by to mohol byť skvelý pomocník.

Zdroj: cardekho.com

Zdroj: cardekho.com

Zdroj: cardekho.com

Zdroj: renault.co.in

Zdroj foto: cardekho.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Renault prichádza so 7 miestnym crossoverom za 5 800 €!