Renault Trafic môže byť nenápadným obytným autom

Renault nedávno inovoval svoje úžitkové modely. Trafic prešiel veľkým prerodom a zbavil sa 1,6-litrového motora. Na jeho miesto nastúpil nový agregát s objemom dva litre. Často znelo, že takto to malo byť už od začiatku.

Trafic sa tak môže teraz smelo postaviť proti súperom ako Volkswagen Multivan, či Mercedes triedy V, ale tiež Ford Tourneo Custom, alebo dokonca Citroën Spacetourer a všetkým odvodeným vanom. S dvojlitrom má ešte väčšiu šancu strhnúť k sebe pozornosť nerozhodných zákazníkov.

Ale čo nemá bežne Renault v ponuke je karavanová prestavba. Tú vlastne ponúka zatiaľ hlavne Volkswagen s Californiou a Mercedes-Benz s modelmi označenými menom slávneho moreplavca, Marco Polo.

To, čo nie je bežne v ponuke dokáže vyriešiť britská spoločnosť Sussex Campervans. Tá kúpila 30 Traficov a podľa požiadaviek ich bude konvertovať na malé karavany. V ponuke budú ako krátke, tak dlhé rázvory. Problém je, že Sussex Campervans zatiaľ operuje len s vozidlami s pravostranným riadením.

Základom pre všetky karavany bude výbava Sport, ktorá stojí vo Veľkej Británii na vrchu ponuky. Už v základnej výbave má navigačný systém, klimatizáciu, zadné parkovacie senzory, tempomat, či sedemnásťpalcové zliatinové disky a senzory dažďa a svetla.

Foto: Sussex Campervans

Firma však dokáže vytvoriť takúto prestavbu určite aj na požiadavku, nie iba sériovo, ako je to v tomto prípade. Keďže upraví všetkých 30 kusov, tak ponúkne dve verzie vnútorného usporiadania s názvami Manhattan a Paradise.

Manhattan príde s podobným usporiadaním ako má napríklad Marco Polo a California. Kuchynská časť je v strede, vlastne hneď za prednými sedadlami a miesto na prespatie majú dvaja až piati ľudia. Verzia Paradise zase presúva kuchyňu do zadnej časti a vytvára miesto pre obrovskú dvojposteľ.

Foto: Sussex Campervans

Daniel Lopez, riaditeľ Sussex Campervans o tomto projekte povedal: "Veríme, že práve Renault Trafic zmenil celú dodávkovú hru. Veľa zákazníkov začína s požiadavkou na iného výrobcu vozidiel, ale Trafic si rýchlo získa ich priazeň počas porovnávacej skúšobnej jazdy. Šoféruje sa veľmi ľahko a v krátkej verzii je dokonca kompaktnejší ako veľa kombíkov a SUV bežne jazdiacich po cestách, takže sa s ním dá žiť aj na každodennej báze. S dizajnom prístrojovej dosky ľahko zabudnete na to, že sedíte vo vane. Sám považujem jazdu a relax za volantom za rovnako príjemné ako pri mojom vlastnom aute prémiovej značky. Naviac nedávne pridanie automatickej prevodovky výrazne zlepšilo dojem tiež."

Nevieme na základe čoho sa pán Lopez vyjadroval. Aj keď je Trafic po facelifte veľmi príjemným autom, tak od prémiových vozidiel má asi tak ďaleko ako vlčiak na reťazi od výhry v prestížnych psích súťažiach.

Foto: Sussex Campervans

Základná cena prestavaného kusu vrátane auta samotného je 41 995 britských libier za verziu Manhattan. Paradise stojí o tri tisícky libier viac. Obe autá však majú v Británii štandardnú trojročnú záruku a tri roky je aj záruka na samotnú prestavbu.

Zdroj: Autobazar.sk

Zdroj foto: Sussex Campervans

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Renault Trafic môže byť nenápadným obytným autom