Mercedes prepúšťa 1 100 ľudí, zvyšok bude mať zmrazené platy.

Mnoho ekonómov predpovedá blížiacu sa finančnú krízu. Nemala by mať až takú intenzitu, ako tá v roku 2008, no pre mnoho ľudí bude citeľná. Prvé príznaky sa už objavujú aj v sfére automobiliek. Príčinou nie je len obchodná vojna medzi USA a Čínou, ale aj prísne limity, ktoré sa nás budú v budúcnosti týkať. A pociťuje to na vlastnej koži aj taký gigant, akým je Mercedes.

Dopláca na naftu

Mercedes bohužiaľ dopláca na masívne nasadenie naftových motorov a ich obrovskú popularitu. Aj jeho sa dotkli niektoré zvolávacie akcie, prípadne problémy s emisiami. Nuž a svoj podiel na tom má rastúci trend elektromobilov, ktorý sa bude do budúcna zaručene len upevňovať. Ako uviedol portál handelsblatt, Mercedes bude musieť začať šetriť. A to aj na ľuďoch.

Zdroj: handelsblatt.com

Na verejnosť prenikli údajné interné maily, ktoré to len potvrdzujú. Napriek tomu, že je Mercedes ohromným gigantom, finančne na tom nie je celkom v poriadku. Napríklad len v druhom kvartáli tohto roka bol Mercedes v strate 1,2 miliardy €! No a úspora na ľuďoch sa prejaví najskôr a je najrýchlejšia. Preto Mercedes v Nemecku pristúpil k razantnému kroku, o prácu príde 10% pracovníkov v administratíve a na manažérskych pozíciách. Celkovo sa má jednať až o 1 100 zamestnancov. Nuž a zvyšných 300 000 pracovníkov môže zabudnúť na zvyšovanie platov, spoločnosť pristúpi k zmrazeniu ich platov. Ktovie, ako dlho budú tieto opatrenia trvať, no ide o dokonalý dôkaz toho, že spoliehať sa len na jednu oblasť priemyslu sa nemusí vyplatiť. A ani obrovská spoločnosť nemusí byť zárukou stability.

Zdroj: handelsblatt.com

Zdroj foto: handelsblatt.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mercedes prepúšťa 1 100 ľudí, zvyšok bude mať zmrazené platy...