Zo Suzuki si vyrobil takmer dokonalú kópiu Mercedesu G.

Suzuki Jimny najnovšej generácie zaujalo už na prvý pohľad pri svojom predstavení. Hranaté tvary mnohým pripomínali terénne Mercedesy triedy G, ibaže v menšom. Nuž a bolo len otázkou času, kedy sa niekto rozhodne túto podobnosť využiť naplno.

Klame telom. Dokonale.

Suzuki Jimny je samozrejme rozmerovo niekde úplne inde, ako Mercedes G. Mercedes je obrom, ktorý v meste budí maximálnu podobnosť a je určený aj do najnáročnejšieho terénu. Naopak Suzuki Jimny je skôr malým štýlovým autíčkom nie len do lesa, ale vďaka vydarenému dizajnu aj do ruchu veľkomesta. Tam pri manévrovaní vodiči ocenia hlavne kompaktné rozmery. Jimny je tiež tvarom podobné krabici mlieka, rovnako ako aj Mercedes G. Portál autoevolution prišiel so zaujímavou exkluzivitkou, ktorá prichádza z dielne liahne najexkluzívnejších automobilovývh úprav, z Dubaja. Portál autoevolution.com ným priniesol naozaj viac než zaujímavú prerábku tohto Suzuki.

Zdroj: autoevolution.com

Dubajská firma FCSC sa zhostila úpravy skutočne znamenite. Pôvod auta prezradzuje v podstate len logo Suzuki na kapote. Navyše ak nepoznáte skutočné rozmery oboch áut, možno by ste aj Suzuki Jimny pokladali za rozmerovo podobné, ako Mercedes. Nájdete tu nový nárazník, masku chladiča ako z Mercedesu AMG, zvýšený je podvozok, rozšírenie karosérie, Suzuki do vienka dostalo aj nové mohutné blatníky. Z praktického hľadiska vodiči ocenia aj prítomnosť strešnej svetelnej rampy, prípadne aj poriadne off-roadové kolesá. Cenu nepoznáme, no určite bude prijateľnejšia, ako je to v prípade 8 valcovej predlohy z dielne Mercedesu. Dôkaz, že keď sa chce, dá sa všetko.

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj: autoevolution.com

Zdroj foto: autoevolution.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Zo Suzuki si vyrobil takmer dokonalú kópiu Mercedesu G.