U nás kolotočár, v Japonsku hviezda!

Tuning hýbe svetom automobilov už dlhé roky, no pokým v časoch Need for Speed bol v kurze šialený extrém, dnes je IN skôr decent. Japonci však majú iný názor a radi to dokazujú.

V Japonsku sú autá doslova fetišom. Keďže sa riadia heslom čím viac, tým lepšie, častokrát automobily vyzerajú tak, že slovenský policajt by im s tým nedovolil jazdiť ani po poľnej ceste a keď sa na to pozrie bežný občan, pomyslí si, že prichádza cirkus. Japonci však úpravy áut milujú a zachádzajú do skutočných extrémov. Dokonca majú špecializované nákupné centrá, kde predávajú LEN doplnky na automobily a tuning (konečne nákupné centrá, v ktorých sa chlapi nenudia!).

Pravidlom je, že všetky nákladné automobily a ťahače sú dokonale vyzdobené. Dokonca aj vozidlá na stavbách majú rôzne chrómové doplnky. Jedno z áut však aj napriek extrémnym tuningom vyčnieva z radu, pretože je to skutočne vrchol tvorby, ktorý je dokonca považovaný v Japonsku za umelecké dielo. Chlapík strávil prácou na ňom až neuveriteľných 10 rokov, pričom ako zadosťučinenie mu môže byť to, že z jeho starého smetiarskeho auta je dnes doslova celebrita. Automobil býva súčasťou rôznych reality show, reklám či dokonca filmov a patrí medzi najobľúbenejšie autá v krajine. Nuž, sto ľudí, sto chutí, ale myslíme, že toto by ste fakt mali vidieť.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / U nás kolotočár, v Japonsku hviezda!