Najväčší konkurent všetkých SUV je na svete! Zoznámte sa s Lamborghini Urus

V línií superáut od spoločnosti Lamborghini sa ocitne ďalšie, ktoré však zamieša karty medzi SUV.

SUV zažívajú skutočne veľký boom a svoju ponuku tak postupne o tento druh automobilu obohacujú všetky automobilky. Výnimkou tak nie je ani prémiové Lambo, ktorého ponuka doposiaľ obsahovala len typické superšporty s nadupaným výkonným motorom, unikárnym športovým kitom a perfektným zvukom.

Všetky tieto vlastnosti sú tentokrát spojené pod iným druhom karosérie, ktorá predstavuje SUV s názvom Lamborghini Urus. Čo ste možno netušili, toto nie je prvé SUV, ktoré Lambo vyrobilo. V 80. rokoch vyprodukovali vojenské SUV s brutálnym dvanásťvalcom, no v tom čase SUV ešte nefrčali a tak sa s veľkým úspechom a záujmom zo strany verejnosti nestretlo. Dnes je to však priam nutnosť, mať vo svojej ponuke SUV a Lambo sa prispôsobilo. 

Pod kapotou ukrýva poctivý osemvalec s objemom 4.0 s dvojitým turbodúchadlom. Vďaka 641 koníkom dokáže ísť maximálnou rýchlosťou až 305 km/h a zrýchliť z nuly na stovku dokáže za neuveriteľné 3,6 sekundy! Skutočne pôsobivé čísla sú dôkazom toho, že Lambo sa drží svojich pravidiel a každý automobil z jeho produkcie je extra trieda. 

Tri jazdné režimy zabezpečujú prispôsobenie jazdných vlastností rôznym povrchom - Corsa je určený na "preteky", teda systém pohonu 4x4 dáva väčší výkon na zadnú nápravu a reguluje stabilitu. Režimy Sabbia (piesok) a Neve (sneh) zas kontrolujú stabilitu a menia kalibráciu v závislosti od povrchu, na ktorom sa automobil nachádza. 

Mohutnému, športovo elegantnému kitu, je prispôsobený aj luxusne vybavený hi-tech interiér. Urus ako najväčší konkurent všetkých SUV začína na cene okolo 200 000 dolárov, čo je v prepočte približne 169 692 eur. 

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Najväčší konkurent všetkých SUV je na svete! Zoznámte sa s L...