Prvé elektrické Lambo je na svete. Svojim zjavom vám vyrazí dych!

Budúcnosť automobilového priemyslu sa vo veľkej miere zameriava na elektrický pohon. Čo sa však stane keď sa s elektrickým pohonom začne vyrábať jedno z najlepších superáut na svete?

Elektromotory sú budúcnosť, ktorú čoraz častejšie skloňujú svetové automobilky. Tentokrát sa však na elektromobily zameralo aj slávne Lamborghini a nemohlo z toho vzniknúť nič iné, ako geniálne superauto, ktoré však bude skutočná špecialitka.

Zaostrené na batériu

Koncept Lamborghini Terzo Millenio bol vyvíjaný v spolupráci s dvomi laboratóriami Massachusetts Institute of Technology. Tie sa zameriavali na radikálne inovácie v oblasti systémov skladovania energie, materiálov, pohonného systému, vizionárskeho dizajnu a poskytnutia skutočného zážitku z jazdy. Budúcnosť elektrických superáut od Lamborghini počíta s alternatívnym riešením klasických batérií, ktoré sa vekom opotrebujú. Špeciálny úložný systém batérie by mal byť schopný dodávať čo najvyšší výkon, regenerovať kinetickú energiu a čo najviac obmedziť starnutie batérie. Takisto by mal byť schopný uvoľňovať a zbierať elektrickú energiu v závislosti od potrieb automobilu. Je možné, že tento systém bude kombinovaný aj s klasickým dvanásťvalcom. Na každom z kolies je integrovaný elektromotor, čo zabezpečuje pohon všetkých štyroch kolies.

Futuristický kit sa opraví sám

Čo sa týka použitých materiálov,  Lamborghini Terzo Millenio je vyrobený zo špeciálnych uhlíkových vlákien, ktoré slúžia aj ako akumulátor na skladovanie energie. Špeciálny materiál má schopnosť "regenerácie", čo znamená že praskliny alebo škrabance sa vedia "opraviť". Futuristický kit je pokračovaním línie Lamborghini a udržiava charakteristické prvky. Hoci interiér zverejnený nebol, môžeme predpokladať že koncept bude mať virtuálny kokpit a cenu siahajúcu až do nebies.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Prvé elektrické Lambo je na svete. Svojim zjavom vám vyrazí ...