Mladí Slováci vracajú vraky späť na cesty ako nové autá!

Úprava či rekonštrukcia automobilu je časovo náročné, no zato nami veľmi obdivovaný koníček.

Lukáš sa úprave áut venuje už približne tri roky. Aktívnejšie sa začal s kamošom venovať tomuto koníčku v roku 2015, kedy spoločne založili značku  #ELPE YOUNGTIMERS, aby ich prácu mohli sledovať všetci, ktorí sa chcú inšpirovať pri renováciách alebo sa zaujímajú o úpravy automobilov. 

Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!

Chalani sa zameriavajú najmä na Volkswagen Golf prvej a druhej generácie. Momentálne majú rozpracované štyri projekty, pričom jeden z nich sa blíži do finálnej podoby, ktorú budete môcť čoskoro vidieť aj na cestách. Autá rozdeľujú na takzvané víkendovky a bežné jazdenky do každodennej premávky, inšpiráciu čerpajú na zrazoch a vďaka tomu majú motiváciu stále skúšať niečo nové.

V súčasnosti sa venujú projektu VW Golf MK1 1.6D z roku1979, ktorý našli nepojazdný, v dezolátnom stave, stojaci 6 rokov na jednom mieste. Majiteľ im automobil odpredal a až po odstrojení zistili, do čoho sa vlastne púšťajú. Machom obrastený, prehnitý, nepojazdný a hrdzavý Golf, v ktorom videli potenciál vrátiť mu jeho zašlú slávu.

Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!

"Bolo potrebné vyrezať podlahu a navariť novú, tak isto vymeniť zadné nosníky, podbehy a lemy. Povrchová hrdza bola obrúsená, následne sme plechy ochránili epoxidovým antikoróznym základom, spodok podlahy sa nastriekal gumoasfaltovým nástrekom."

Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!

"Dali sme dokopy elektroinštaláciu, ktorá bola upravovaná neodborne. Motor prešiel potrebnou opravou. Bola zrepasovaná hlava, vymenené piestne krúžky a ojničné ložiská."

Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!

Rok náročnej práce stál skutočne za to. Na automobile bolo preinvestovaných približne 6000 € a chýba posledná časť, ktorou je celolak.

Mladý Slovák vracia vraky späť na cesty ako nové autá!

Chalanom pri prerábkach držíme palce a ak vás zaujala, ich prerábky môžete sledovať na instagrame #elpeyoungtimers.

 

Ak aj vy máte nejaké zaujímavé hobby, venujete sa prerábkam áut alebo tuningu, napíšte nám na FB a my napíšeme o vás!

 

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Foto: Lukáš Ondrisik

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Mladí Slováci vracajú vraky späť na cesty ako nové autá!