Na výrobe jedného kusu pracovalo až 1000 ľudí!

Dlho očakávaná novinka Bentley Continental GT sa predviedla v plnej kráse na Frankfurtskom autosalóne. 

Angličan potešil fanúšikov, ktorí nedočkavo čakali na jeho predstavenie. Svojim novým dizajnom a perfektne prepracovaným interiérom vyvolal obrovský rozruch. Niet sa čo čudovať, na každom modeli pracovalo 100 hodín až 1000 ľudí, v interiéri sa použilo 10 kravských koží a 2,8 kilometra nití.

Prepracovaná palubovka vyzerá ako jednoliaty kus dreva, pozdĺžne predelený lešteným chrómovým pásikom. Inteligentný systém dokáže stlačením pár tlačidiel odhaliť skryté displeje a budíky. Hlavnou myšlienkou bola minimalizácia "rušivých" elementov, pre sústredenie sa a zážitok z rýchlej jazdy. 

Pokoj Angličana odrazený v elegantnom exteriéri ostro kontrastuje s tým, čo sa ukrýva pod kapotou. Šesťlitrový W12 twinturbo produkuje až 626 koní, ktoré sprevádza dokonalý zvuk. Bentley tvrdí, že momentálne jeho motor patrí medzi najpokrokovejšie W12 súčasnosti. Osemstupňová prevodovka s dvojitou spojkou v kombinácii so športovým štartom dokáže vystreliť Bentley Continental GT z nuly na stovku za 3,7 sekundy. Maximálnu rýchlosť momentálne dosahuje 333 km/h a cena luxusného korábu štartuje na sume 200 000 €. 

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Na výrobe jedného kusu pracovalo až 1000 ľudí!