Rolls Royce Phantom VIII generácie prekvapil svojim zvukom. Žiadny nemá!

Nie síce úplne žiadny, ale je najtichším a zároveň najluxusnejším vozidlom, ktoré automobilka vyprodukovala. Dokonca je vraj najtichším autom na svete!

Oproti svojmu predchodcovi siedmej generácie je vraj novinka až o 30% lepšia. V štandardnej verzii pribral na 2 625 kg vďaka šesťmilimetrovým dvojvrstvovým sklám, hliníkovému podvozku a zvukovej izolácií, takisto z hliníka. K zníženiu zvuku sa postarali aj špeciálne pneumatiky, ktoré celkový zvuk automobilu stíšili až o 9 decibelov. V štandardnej výbave sú laserové svetlomety s dosahom až 600 metrov, ktoré sa radia medzi najpokrokovejšie na svete a v limuzíne sa nachádza obrovské množstvo bezpečnostných a prednárazových systémov. 

Pod kapotou sa nachádza prepracovaný 6.75 litrový twin-turbo dvanásťvalec s 571 koňmi, ktorý to vytiahne z nuly na stovku za 5,3 sekundy. Maximálku sľubuje príjemných 250 km/h. Hoci to na prvý pohľad znie naozaj krásne a zvuk dvanásťvalca by sme si radi vypočuli, pravda je skutočne taká, že automobilka sa rozhodla zvuk úplne stlmiť. Zvukovej izolácie je v limuzíne viac než 130 kilogramov. Okrem hlučnosti boli znížené aj vibrácie. 

Luxusný exteriér pôsobí mohutne, no zároveň elegantne a seriózne. Z profilu má pripomínať jachtu, preto si môžete všimnúť jemne potopený zadok. Interiér je vrcholom elegancie, ktorý pripomína svojim dizajnom skôr luxusnú obývačku alebo rokovaciu miestnosť, ako klasické auto. V strope sú osadené kryštáliky, nechýba nápojový bar, samozrejmosťou je vyhrievanie všetkých sedačiek či dokonca palubovka, ktorá pôsobí ako galéria. Cena štartuje na 400 000 GBP, čo je približne 442 306 €. Cenu tohto jedinečného automobilu v plnej výbave si však odhadnúť netrúfneme.

Zdroj:

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Rolls Royce Phantom VIII generácie prekvapil svojim zvukom. ...