Aston Martin sľubuje divoké hyperauto, zoznámte sa s Valkyrie!

Formula na cesty! Tak vyzerá futuristické hyperauto, ktorému dal Aston Martin reálne kontúry. 

Športový exteriér a maximalizovaný priestor interiéru, to sú hlavné špecifiká dizajnu hyperauta. Exteriér a sklá sú špeciálne tvarované pre zabezpečenie dokonalého videnia vpred a po obvode automobilu. Spätné zrkadlá boli vymenené za zadné kamery nainštalované na bokoch automobilu, pričom zadné okno bolo úplne odstránené. Celkový dizajn je veľmi podobný konceptu, no Aston Martin ešte predsa len pridal pár malých úprav. Typický znak bol zamenený za jedinečný kus, ktorý je o 30% tenší ako ľudský vlas a o 99,4% ľahší ako bežný znak spoločnosti. 

Podľa všetkého by mal mať vyklápacie dvere a pod kapotou dvanásťvalec. Ten by mal produkovať pravdepodobne viac než 1000 koní a celá karoséria by mala byť extrémne ľahká!

Obaja cestujúci sa nachádzajú v polohe jazdcov F1 v spojení s autom, ktoré samozrejme má, ako športiak, odpojiteľný volant. Všetky rozvádzače sú umiestnené na volante, všetko zvyšné je na jedinom OLED displeji, ktorý sa v aute nachádza. Prepracovaný minimalistický interiér je prispôsobený maximálnemu zážitku z jazdy. 

Aston Martin Valkyrie je automobil, ktorého premiéra spraví určite veľký rozruch a my sa ho už nevieme dočkať!

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK

Video: Youtube.com

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Aston Martin sľubuje divoké hyperauto, zoznámte sa s Valkyri...