Tieto autá putujú do servisu rovno po skončení záruky!

Pri kúpe nového automobilu máte automaticky záruku, buď niekoľko rokov alebo pokým s automobilom najazdíte určitý počet kilometrov. Ak sa o automobil dobre staráte, ani po skončení záruky nemusí byť žiadny problém, no niektoré značky končia takmer okamžite po uplynutí záruky v servise. Máte jednu z nich?

Poisťovňa Warranty Direct, ktorá dáva vlastnú záruku na automobily po skončení továrenskej záruky, priniesla výsledky prieskumu, ktorý bol zameraný na odhalenie najviac kazových automobilov práve po uplynutí záručnej lehoty. Výsledky nedopadli dobre pre koncern Jaguar Land Rover, ktorý zaznamenal najvyššiu kazovosť po 4 rokoch vlastníctva. Približne 30% automobilov Land Rover Defender po skončení továrenskej záruky zaznamenalo problémy, pre ktoré putovali do servisu. 

Tieto autá putujú do servisu rovno po skončení záruky!

Ďalšou značkou, ktorá sa radí do kategórie kazových je Jaguar a zdá sa, že klebety o znížení kvality sú pravdivé. Nemecký Opel skončil v tabuľke na treťom mieste a na štvrtom sa umiestnil Renault. 

Medzi najčastejšie poruchy patria problémy s nápravami. Čím viac kilometrov má automobil najazdených, tým skôr môžete očakávať problém. Pri spomínaných značkách sa často kazí aj elektronika, katalyzátory, emisné a chladiace systémy. Ak teda plánujete kupovať štvorročnú jazdenku, určite si pred kúpou skontrolujte spomínané kazové časti automobilu, prípadne ho dajte kompletne preveriť automechanikovi. Pokiaľ sa však o automobil jeho majiteľ staral, poruchovosť nemusíte zaznamenať vôbec. 

Zdroj: warrantydirect.co.uk, Autobazar.SK

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Tieto autá putujú do servisu rovno po skončení záruky!