Len 17 ročný Slovák by vás svojou jazdou tromfol v každých pretekoch!

Začal pretekať keď mal 12 rokov, hneď v prvých pretekoch získal 3. miesto v kategórií Junior a dnes je z neho SKvelý pretekár, ktorý by si trúfol aj na okruh.

Len 17 ročný Edgar už má za sebou odjazdený poriadny kus! Po vzore svojho otca sa dal na pretekársku kariéru, ktorej sa aktívne venuje už 5 rokov. 

Zaujímavosťou je, že automobily, na ktorých Edgar preteká, sú v podstate "bežné" autá, špeciálne upravené práve pre účely pretekov. Prerábky áut sú však časovo, finančne aj technicky veľmi náročnou záležitosťou, no určite to stojí za to!

Len 17 ročný Slovák by vás svojou jazdou tromfol v každých pretekoch!

"Úpravu softvéru sme zverili do rúk odborníkov, podvozok a výfuk sme my upravovali pomocou miestnych mechanikov – týmto ďakujeme Viktorovi Hajdú z Keti, Ladislavovi Čanakymu z Kolty a Robimu Horňákovi z Farnej a taktiež pri podvozku sme využili aj pretekárskych odborníkov z Maďarska."

Len 17 ročný Slovák by vás svojou jazdou tromfol v každých pretekoch!

Za najlepší pretek za celú svoju kariéru považuje Hungaroring Time Attack 2014, na ktorom získal v PRO kategorii 2. miesto s autom GM Opel GT. Pod kapotou mal 320koní a 440 Nm a my sa nečudujeme, že ho považuje dodnes za svoje najlepšie auto. 

Len 17 ročný Slovák by vás svojou jazdou tromfol v každých pretekoch!

"Jazdiť na trati F1 je fantastické a hlavne v rýchlosti cez 200 km/h." 

Edgar so svojím otcom chodia na preteky aj ako diváci. V súčasnosti je medzi pretekármi veľmi silná konkurencia, no mladý Slovák sa vďaka svojej šikovnosti vždy dokáže umiestniť v prvej trojke. Na Maďarských majstrovstvách v automobilovom slalome (Lajosmizse 11.6.2017), ktorý bol mestským pretekom, sa umiestnil tento rok na prvom mieste s náskokom až 7 sekúnd pred druhým BMW.

Tohtoročnú sezónu štartoval na  Peugeote 206 RC so zníženou kompresiou a 180 koňmi, no trhol nový Ford Focus RS s 350 koňmi o 0,3 sekundy. Dobrý jazdec za volantom dokáže aj nemožné!

Len 17 ročný Slovák by vás svojou jazdou tromfol v každých pretekoch!Len 17 ročný Slovák by vás svojou jazdou tromfol v každých pretekoch!

"Mojim najvyšším cieľom ja pretekať na okruhu a je jedno v akých majstrovstvách."

Edgar je skutočný talent a na svoj vek už teraz patrí medzi skúsených pretekárov. Najbližšie preteky ho čakajú začiatkom septembra na Hungaroringu s vynoveným GM Opel GT a pneu semislick Federal 265/35 R18. Držíme palce!

 

Prerábate autá, pretekáte, tunujete alebo máte nejaké zaujímavé auto? Napíšte nám správu na náš Facebook Autobazar.SK a my napíšeme o vás!

 

Zdroj: 

Text: Autobazar.SK

Foto: Edgár Rákóczi

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Len 17 ročný Slovák by vás svojou jazdou tromfol v každých p...