Vzácna Lada na predaj za 1 100 €! Čím je unikátna?

Staré Lady nie sú na našich cestách príliš rozšírené, avšak nejde o auto, ktoré by bolo extrémne vzácne alebo unikátne. Občas sa to však stáva a aj Lada má v portfóliu vozidlo, ktoré je nesmierne raritné. A práve je na predaj za viac než atraktívnu cenu.

Rarita za cenu starej Feldy?

Škoda Felicia je dnes jedným z najdostupnejších vozidiel vôbec. Za rovnakú cenu však môžete mať aj niečo vôbec nie tuctové. Ruský portál drom.ru zvrejnil inzerát na naozaj nezvyčajné auto. Ide o Ladu 2104 v prevedení kombi. Možno vás prekvapí, že ide o pomerne moderné auto. Tento kúsok pochádza z roku 2001. Nasvedčuje tomu aj prekvapivo zachovalý stav. Nuž a čím je táto Lada raritná? Motorom!

Zdroj: vladivostok.drom.ru

Zdroj: vladivostok.drom.ru

Presne tak, výnimočnou ju robí práve agregát. Od roku 1999 bola možnosť kúpiť takúto Ladu aj s naftovým motorom, o čom nevie takmer nikto. Lada je jednoducho symbolom poctivého benzínového motora. Avšak pod kapotou tohto kúska drieme 1,5 litrový naftový štvorvalec. Výkon? 53 koní. Jasné, hodnota je to na smiech, hlavne pri dnešných výkonoch. Unikátom je hlavne to, že ide o naftový motor a raritou je aj výrobca motora. Ide o spoločnosť Barnaultransmash, ktorá vyrába predovšetkým námorné motory a motory do priemyselných prístrojov. A práve tu je kameň úrazu. Pod kapotou tejto Lady je práve jediný automobilový motor spoločnosti, ktorý bol vo výrobe len niekoľko rokov. Nuž a do produkcie sa dostalo naozaj malé množstvo týchto vozidiel a ešte menej ich je na svete dnes. Presné čísla síce nepoznáme, ale budú to desiatky, možno stovky kusov. Nuž a dynamické parametre? 100 km/h za 23 sekúnd a maximálka 125 km/h. Možno si myslíte, že ak je to už pomalé auto, tak vďaka dieslu bude aspoň úsporné. Nuž, tomu tak nebude. 8,6 litra nafty na 100 km je viac než dosť. Na celom aute je však najlepšia cena. Na predaj je za 80 000 rubľov, čo je v prepočte ľahko cez 1 100 €. Jediný problém môže nastať, ak Lada s nájazdom 66 000 km bude mať problém s motorom. Už na neho v podstate neexistujú náhradné diely a nenájdete ich v podstate ani na vrakoviskách. Takže je to hotová mačka vo vreci.

Zdroj: vladivostok.drom.ru

Zdroj: vladivostok.drom.ru

Zdroj: vladivostok.drom.ru

Zdroj foto: vladivostok.drom.ru

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Vzácna Lada na predaj za 1 100 €! Čím je unikátna?