Blog motoristických nadšencov

Krásny Jaguar lacnejší ako Octavia!

27. marec 2024

Každý človek chce mať pekné auto. Niekde vnútri po tom túži naozaj každý. Môže ísť pokojne aj o človeka, ktorý má vzhľad na totálne poslednom mieste. Aj ten, kto túži po maximánej praktickosti a ideálnom pomere cena/výkon nechce jazdiť v krabici od mlieka. Niekedy len pekné auto nestačí, mnoho vodičov túži po určitej unikátnosti. Vtedy ostáva len hľadieť na značky, ktoré nie sú na našich cestách celkom bežné. Taký Jaguar to do bodky spĺňa. Ide o auto, ktorým okamžite zaujmete hneď na prvý pohľad. Niekedy takáto výnimočnosť stojí naozaj veľké peniaze, no občas sa nájde aj výnimka.

Označil Fisker za najhoršie auto. Automobilka sa vyhráža!

25. marec 2024

Trh s elektrickými autami sa stále rozširuje a prichádza do neho množstvo mien, ktoré bežnému človeku nemusia nič hovoriť. Jednou z takých automobiliek je iste aj americký výrobca Fisker. Nesie meno majiteľa, dánskeho dizajnéra Henrika Fiskera, ktorému už jedna automobilka skrachovala, no neúspechom sa nedal odradiť. Jedným z jeho naslávnejších počitov je iste Fisker Karma, auto, ktoré zaujalo a mnohými bolo považované za priameho konkurenta pre Teslu. Masovej slávy sa jej nedostalo, minulý rok značka Fisker chcela spraviť na trhu zlom v segmente elektrických SUV a priniesla model Ocean. Ten však očividne nedopadol tak dobre, ako si značka predstavovala.

Cesta k moru elektromobilom, takmer 6 hodín na nabíjačkách!

22. marec 2024

Elektromobily boli v posledných rokoch stále viac protežované, často krát aj na úkor logických argumentov. Iste, elektromobil človeka po prvom zvezení fascinuje a každému sa musí zapáčiť. Dynamika, trochu sci-fi technológia, nízka hlučnosť. Praktická stránka je však už inou vecou. Pokiaľ používate auto na pár kilometrov denne na cestu do práce, asi na mnohé nedostatky ani nenarazíte. No pokiaľ chcete s elektromobilom absolvovať dlhšiu cestu, budete ho preklínať.

Taycan Turbo GT je prsteň, ktorý všetkým vládne

22. marec 2024

Jasné, každý by chcel Porsche 911, ale sú situácie, ktoré nedovoľujú mať zrovna takéto auto na každý deň. Takou situáciou môže byť aj potreba elektrického auta, ale aj tu sa dá v Porsche vybrať. Porsche Taycan len nedávno prišiel modernizáciou a už teraz predvádza extrémne výkony a je v konfigurátore aj ako verzia Turbo GT. Označenie si môžete pamätať z Cayenne, ktoré tiež spôsobilo rozruch.

Fyzické tlačidlá sa stali bezpečnostným prvkom!

20. marec 2024

Svet automobilov a technológií sa neustále vyvíja. je to pochopiteľné, ani dnes už so sebou nenosíme telefóny s tlačidlami. Dotykové obrazovky telefónov postupne naberajú rozmery tabletov spred niekoľkých rokov. Na dotykové ovládanie sme už zvyknutí, je pohodlné a efektívne. Lenže to, čo prefektne funguje vo svete mobilov tak nemusí fungovať aj v autách. To si výrobcovia očividne celkom nemyslia. Aj preto máme v autách čoraz viac funkcií, ktoré na ovládanie používajú len dotykové obrazovky. Klasické tlačidlá sú už zriedkavé, no je tu nádej na zlepšenie.

Škoda Epiq: Čo sa skrýva za novým elektrickým menom?

19. marec 2024

Základnou snahou automobilky Škoda je prechod na elektrickú energiu. To by asi každý čakal a je to logicky vývoj vzhľadom na požiadavky Európskej únie. Lenže automobilka Škoda oznámila, že chce do roku 2026 pripraviť až 6 nových elektrických modelov. Jedným z nich by mal byť práve model Škoda Epiq, nový malý crossover, ktorý bude cenovo veľmi rozumne nastavený.

Na zakázku robené BMW s V6 za menej, ako základná Fabia!

18. marec 2024

BMW robilo vždy autá, ktoré sa zameriavali predovšetkým na vodiča. Na jeho radosť a maximálnu ergonómiu pri používaní. Skrátka pre BMW bolo dokonalé riadenie a perfektný zážitok z jazdy. V posledných rokoch sa to mierne zmenilo, žiaľ ku horšiemi. Pre mnoho nadšencov je BMW radu 3 generácie E46 posledným naozaj vodičsky zameraným autom. A pre niekoho ide stále o najlepšie BMW všetkých čias. Ak chcete kúsok z tejto generácie, ktorý zaujme každého okamžite na prvý pohľad, toto by mohla byť dobrá voľba!

Kúpil auto za 40 000 €, dnes ho predáva za 135 000 €!

15. marec 2024

Svet áut je v istom slova zmysle vesmírom vo vesmíre. Prečo? Nájdete v ňom totiž nesmierne vysoký počet nudných áut, ktoré slúžia vyslovene len k presunu z bodu A do bodu B, no rovnako je medzi nimi aj množstvo unikátov. A nejde len o autá, aj tá kopa kovu na štyroch kolesách môže pre niekoho byť hotovým stelesnením splneného sna. A tie majú rôzne podoby. Mnoho krát človek túži po tom, čo je pre neho takmer nedosiahnuteľné. Vo svete áut sa nezriedka jedná o americké vozidlá, ktorú sú u nás totálnou raritou. Jedným z amerických snov na štyroch kolesách je bezpochyby Mustang.

Techart naladil Porsche 911 Turbo S, nie je to tragédia

15. marec 2024

Koľko tradičných úpravcov Porsche poznáte? Do hlavy skočia vždy najmä dve, či tri mená. Nebudeme do úvahy brať aktuálne Mansory, ktoré upravuje všetko. Skôr vidno špecializáciu pri menách ako Techart, Gemballa a Rinspeed. Po poslednom úpravcovi už dlhšie počuť nie je, Gameballa skončil katastrofálne, aj keď sa snaží o oživenie, tak jediný fungujúci ostáva Techart. A prináša novinku, z Porsche 911 Turbo S spravil úpravca model GTstreet Touring R.

Raritné BMW na predaj, iba 3 kusy na svete! Cena šokuje.

13. marec 2024

BMW je značkou, ktorá je objektom snov mnohých vodičov. Vyrába aj dostupnejšie autá, ktoré viete nájsť hlavne na trhu s jazdenkami. Niektoré modely majú naozaj odolné a spoľahlivé motory, úsporné naftové agregáty, takže môže ísť o dobre slúžiace auto hoc aj na každý deň. No a potom tu máme autá s logom BMW na kapote, ktoré sú hotovými umeleckými dielami či zdobia steny detských izieb státisícov chlapcov. To sa týka hlavne športovej rady M. Je to pre mnohých stelesnienie dokonalého auta s brutálnym výkonom, ktoré je aj použiteľné na bežné potreby. No BMW M1 je niečím celkom iným. Je to hotový umelecký skvost na štyroch kolesách.

Yaris Cross žiari v kreatívnom polepe

12. marec 2024

5 talentovaných umelcov z Lisabonu pripravilo kreatívne polepy na oživenie novo predstavenej Toyoty Yaris Cross.

Lada chystá nový kombík za menej ako 9 000 €!

11. marec 2024

Lada bola kedysi pokladaná za automobilku, ktorá zaspala na vavrínoch a bola ako zo skanzenu motorizmu. Do značnej miery to bola pravda, pohľad na portfólio Lady nedokazoval nič iné. Lenže doba sa zmenila hlavne s príchodom Lady Vesta, ktorá priniesla modernejšie technológie a ukázala, že aj Lada vie spraviť zaujímavé auto. Lada Vesta sa stala pomerne obľúbeným autom a relatívne často sa objavovala aj u nás. Lenže je tu už od roku 2014 a chcelo by to modernizáciu. Tá je pred dverami.

Robotnícky pick-up dá 100 km/h za 4,3 sekundy, stojí ako Octavia!

08. marec 2024

Ak sa povie auto na prácu, každý má inú predstavu. Niekto si predstaví veľký off-road s pohonom 4x4, napríklad nejakú Toyotu Land Cruiser. Niekto iný zas dodávku ako napríklad Transit. A niekto ďalší zas starú jednotkovú Octaviu s motorom 1,9 TDI, ktorú ako nesmrteľné auto používa pri stavbe domu. Ak by ste sa rovnakú otázku spýtali v USA, každý by zmienil nejaký pick-up. Tu sú mimoriadne rozšírené a treba povedať, že ide stále o veľmi praktické autá, kde na korbu jendoducho uložíte mnoho nákladu. U nás ich poznáme práve buď z filmov, na cestách sa dajú stretnúť len jednotky kusov. No aktuálne je v Európe na predaj naozaj unikátny pick-up, ktorý zaujme nielen svojou praktickosťou.

Prehliadané SUV, ktoré je lepšie ako Karoq!

06. marec 2024

Trend SUV tu máme už pekných pár rokov. Väčšie a vyššie auto by chcel každý. Kedysi segment SUV v zásade neexistoval. Mali sme tu off-roady, ktoré si kupoval len ten, kto takéto auto naozaj potreboval. Ľudia pracujúci v lesoch, robotníci, cestovatelia, poľovníci. Potom začali SUV-čka do ponuky zaraďovať v podstate všetky automobilky. Šlo a stále ide o trend. Aj preto tu máme mnoho SUV-čiek, ktoré nemajú ani pohon 4x4, sú to len prerastené hatchbagy, ktoré lepšie vyzerajú, horšie sa s nimi parkuje, no aj tak ich každý chce. A potom je tu segment áut, o ktorých by si človek pred pár rokmi povedal, že snáď nikdy nevznikne. Športové SUV-čka.

Biele LED reflektory môžu poškodzovať oči vodičov

05. marec 2024

Český odborník varuje vodičov pred populárnymi bielymi LED svetlami. Ukazuje sa, že môžu poškodzovať oči vodičov.

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog