Dnes je svetová premiéra ŠKODY KAROQ, zúčastniť sa jej môžete aj vy!

Dnes je pre Škodu veľký deň. Predstaví svetu nový Karoq.  

Automobilka celé predstavenie poňala vo veľkom štýle a súčasťou toho môžete byť aj vy. Na oficiálnom Youtube kanále Škody môžete od 19-tej naživo sledovať celý veľkolepý galavečer v Štokholme a my vám ho prinášame priamo v našom článku:

Čo by ste mali o Škode Karoq vedieť?

Jeho názov pochádza z jazyka kmeňa Alutiiqov, žijúcich na ostrove v južnej Aljaške. Názov Karoq je kombinácia slov ‘KAA’RAQ’ (auto) a ‘RUQ’ (šíp).

Karoq ako úplne nový model od Škody so sebou prináša niekoľko noviniek, ktoré v iných modeloch zatiaľ nenájdete. Ide o vôbec prvú Škodu bez klasickej prístrojovky. Klasické analógové ukazovatele nahradí digitálny prístrojový štít a multimediálne rozhranie ponúkne 9,2-palcový displej. Najväčšiu novinku bude mať však Karoq pod kapotou. Úplne nový 4-valcový benzínový motor 1,5 TSI Evo naladený na výkon 110 kW (150 k).

Karoq bude o niečo menší ako Kodiaq. Na dĺžku bude mať 4 382 mm, na šírku 1 841 mm a na výšku 1 605 mm. V rámci svojich proporcií má novinka od Škody veľkorysý vnútorný priestor. Kufor v základe pojme až 521 litrov batožiny. Čo je viac ako niektoré „kombíky“ a len o 9 litrov menej, ako Combi verzia Fabie III. Časom sa dočkáme aj „offroadovej“ verzie "Scout" a tiež viac cestnej verzie "SportLine".

Mladoboleslavská automobilka rozvírila hladinu v segmente SUV modelom Kodiaq. Uvedenie Karoqu je preto ďalším veľkým míľnikom na ktorý sa teší celý svet.

Zábery ešte zamaskovaného Karoqu aj s technickými informáciami sme vám už na Autobazar.SK Blogu priniesli v článku: Ďalšie SUV od Škody! Pôjde KAROQ v Yetiho šľapajách?

Zdroj: Autobazar.SK, YouTube

Nachádzate sa tu:Autobazar.SK / Blog / Dnes je svetová premiéra ŠKODY KAROQ, zúčastniť sa jej môžet...